BookMyDesk – “De Newday Offices-formule sluit bij ons aan”

31 maart 2022

In ‘wandelganggesprekken’ gaan we op zoek naar de meest interessante en inspirerende ondernemersverhalen van onze Newday-huurders. Dit keer spreken met we met Niels Westerhof, managing director bij BookMyDesk. Huurder van een Newday Offices-kantoor in Zwolle. 

BookMyDesk is een applicatie dat bedrijven helpt en ondersteunt bij het managen en faciliteren van kantoorruimte. Door een makkelijk te gebruiken app op de telefoon kunnen medewerkers onder meer snel een werkplek of vergaderruimte boeken. 

In crisistijd kwam Move4Mobile met een initiatief om de terugkeer naar kantoor voor bedrijven en medewerkers soepel te laten verlopen. Met de applicatie BookMyDesk tillen zij ‘workspace management’ in Nederland nu naar een hoger niveau. 

Niels, de applicatie is pas één jaar oud. Kun je vertellen wat BookMyDesk doet? 

Graag zelfs. BookMyDesk geeft inzicht in het gebruik en de bezetting van een kantoorruimte. Door het hybride werken blijft de potentie van veel kantoorruimtes op dit moment onbenut. Werkplekken worden nauwelijks gebruikt en dat is natuurlijk super zonde. BookMyDesk zorgt dat iedereen binnen jouw bedrijf precies weet wie, wanneer op kantoor werkt, zodat er altijd duidelijkheid is over de bezetting. Dit geeft  medewerkers de gelegenheid om rekening te houden met drukke of rustige dagen en organisaties de kans om het kantoorpand op basis van behoefte in te delen. Daarbij ondersteunt de applicatie ook een facilitair doel, want medewerkers kunnen in de applicatie aangeven wat ze vinden van de temperatuur of welke kantoorbenodigdheden op zijn. Heel handig voor het dagelijks gebruik dus. 

Voor wie is BookMyDesk echt een uitkomst?

Bedrijven vanaf 50 medewerkers. Daaronder vallen facilitaire zaken intern nog wel te regelen. Pas wanneer je bedrijf meer dan 50 medewerkers bevat, krijg je meer behoefte aan flexibiliteit en overzicht. Juist ook rondom zaken als woon- en werkverkeer of thuiswerk vergoedingen. BookMyDesk is bijvoorbeeld ook echt een uitkomst voor bedrijven met meerdere locaties. Op deze manier houd je alle facilitaire zaken van de verschillende locaties namelijk gewoon bij elkaar.