Carlien van de Burgwal – de oplossingsgerichte servicemanager van Newday Offices

08 augustus 2022

“Mijn doel is om samen naar het eindresultaat te werken!”

Carlien is al 5 jaar werkzaam bij Newday Offices. Ze is als clubmanager begonnen en is vervolgens doorgegroeid naar Servicemanager. Zij is het aanspreekpunt als het gaat om verbouwingen, mankementen aan het pand en sparringpartner bij oplossingen voor huurders die wensen hebben voor hun maatwerk kantoor.

Hoe ben jij bij Newday terecht gekomen Carlien?

Na mijn facility management opleiding heb ik nog een opleiding voeding en diëtiek gevolgd. Deze opleiding was deeltijd waardoor ik erbij kon werken. Ik reed langs het Newday pand in Amersfoort (destijds Atoomclub) en ik dacht, ik ga eens kijken op de website. Daar zag ik een openstaande vacature voor clubmanager. Ik heb gesolliciteerd en ik ben toen aangenomen.

Wat maakt voor jou de functie van servicemanager zo leuk en interessant?

Inmiddels vervul ik deze functie alweer 3 jaar, met heel veel plezier en inmiddels al veel kennis op technisch vlak. Iedere dag leer ik meer. Van klimaatinstallaties tot aan grote en kleine verbouwingen. Het is enorm interessant omdat je ook te maken hebt met leveranciers. Mensen om me heen, geeft me energie. Plus dat het elke dag weer enorm divers is. Denk aan een melding dat de afvoer verstopt is, of een muur beschadigd is. Als de clubmanager het niet zelf kan oplossen, dan word ik ingeschakeld. Maar mijn grootste uitdaging zit toch wel in de bouwprojecten. Daar word ik enorm gelukkig van. Daar komen veel leveranciers bij kijken. Denk aan een aannemer, de klimaatinstallateur, iemand voor de brandmeldinstallatie, een elektricien en in sommige gevallen ook een bedrijf voor design en build om het totaalplaatje visueel te maken. Kortom, het is dan mijn taak om een projectteam samen te stellen en het hele project in goede banen te leiden.

Waarom past Newday bij jou?

Het is een organisatie dat volop in ontwikkeling is en aan verandering onderhevig is. Op het ene moment komen er nieuwe huurders bij. En op het andere moment willen bestaande huurders graag een upgrade. Maar ook verbouwingen komen aan de orde. Newday heeft een diversiteit aan huurders en is daardoor ook afwisselend. Ik heb daardoor ook die afwisseling in mijn werk en daardoor is mijn dag nooit hetzelfde.

“Ik ga altijd voor het beste resultaat!”

Hoe zouden je collega’s en de huurders je omschrijven?

Ik durf wel te zeggen dat ik snel doorpak op aanvragen. Enthousiasme is kenmerkend voor me, daarbij ben ik vrolijk en gedreven. Ik ga altijd voor het beste resultaat. Wat de aanvraag ook is.

Wat is een van je grote uitdagingen geweest in de afgelopen periode?

Tijdens de warme zomerdagen in juli, is de koelmachine in Utrecht er mee opgehouden. Met de installateur probeer je dan zo snel mogelijk een nieuwe koelmachine te regelen, zodat de luchtventilatie in het pand weer normaal kan functioneren. In het heetst van de strijd is er een tijdelijke koelmachine geregeld en op het dak gehesen. De definitieve machine is inmiddels besteld, en wordt na 2 maanden geleverd en geplaatst. Om het zo goed mogelijk voor de huurders en de medewerkers van Newday te regelen, is het van belang dat dit zo snel mogelijk wordt opgepakt en geregeld.

Waarin zou je jezelf nog willen ontwikkelen?

In de afgelopen 3 jaar heb ik hard gewerkt en daardoor in een korte tijd mezelf veel eigen gemaakt. De technische materie is niet vanzelfsprekend. Daarom wil ik me nog meer specialiseren in bouwconstructies en de techniek van alle machines bijvoorbeeld. Ofwel, mijn bouwkundige achtergrond verbreden. Maar voor nu, ben ik heel enthousiast over mijn baan en de projecten die ik al heb mogen uitvoeren.

Wat zou je zeggen als je een dag directeur zou zijn en je de hele organisatie kan toespreken?

Verlies nooit je enthousiasme. En de beuk erin, ofwel: hard werken. Want dat wordt beloond en je krijgt er ook veel energie voor terug.