DIJ Digital – digital development bureau voor complexe digitale vraagstukken

06 juli 2021

In ‘wandelganggesprekken’ gaan we op zoek naar de meest interessante en inspirerende ondernemersverhalen van onze Newday-huurders. Dit keer spreken met we met Ludo Haveman, directeur bij DIJ Digital, huurder van een Newday Offices-kantoor in Apeldoorn.

DIJ Digital is het digital development bureau voor complexe digitale vraagstukken. De development teams van DIJ sluiten nieuwe technologieën naadloos aan op bestaande systemen of processen zodat klanten steeds sneller, beter én makkelijker kunnen werken in de digitale omgeving.

DIJ Digital is in 2008 opgericht (toen nog onder de naam ‘de Internet Jongens’) door de broers Haveman. Vanaf het begin is het bureau gevestigd in Apeldoorn, maar sinds 2019 maken ze gebruik van een eigen kantoorruimte bij Newday Offices in Apeldoorn.

Ludo, kun je uitleggen wat DIJ Digital precies doet?

“DIJ Digital is gespecialiseerd in het leveren van maatwerk binnen complexe digitale omgevingen. Veel bedrijven werken volgens (branche)specifieke processen waar de standaardsoftware net niet op aansluit. Door de software uit te bouwen maken we een op maat gemaakt systeem waarmee onze klanten efficiënter werken en processen soepeler en gebruiksvriendelijker verlopen.”

Voor de niet-IT’ers onder ons een ingewikkeld proces. Hoe pakken jullie dit aan?

“Elk project begint bij een bepaalde ambitie of een probleem die er ligt vanuit onze klant. Dit zetten we om in een helder en concreet plan waarmee we aan de slag gaan. We werken in sprints van 2 weken, waarin we elke keer een deel van het project opleveren. Dit doen we in nauwe samenwerking met de klant, want ook onze klanten maken onderdeel uit van het team. Dit werkt voor beide partijen goed. Ik verbaas me soms zelfs over de de band die onze developers met klanten opbouwen. Ze lijken wel collega’s en ervaren dit ook zo. Dat is goed om te zien. Juist omdat we bij DIJ sturen op klanttevredenheid. Na elke sprint mogen onze klanten de sprint beoordelen. Wanneer dit geen 9 is of hoger proberen we te achterhalen waarom niet. Op basis van die feedback verbeteren we op klantniveau onze processen. Op die manier wordt elke sprint een beetje beter.”

Inmiddels werken jullie al 2 jaar via Newday Offices in Apeldoorn. Hoe zijn jullie bij Newday Offices terechtgekomen?

“DIJ is de afgelopen jaren flink gegroeid. Het team bestaat inmiddels uit zo’n 30 collega’s voor wie het oude kantoorpand echt te klein werd. Daarom gingen we op zoek naar een kantoor met meer ruimte. We wilden ons kantoor graag vestigen in het centrum van Apeldoorn. Zo kwamen we bij Newday Offices uit. Het is nooit een bewuste keuze geweest om DIJ te vestigen in een kantoorverzamelgebouw, maar voor ons pakt het goed uit. We hebben veel ruimte op onze vleugel, kunnen van alle faciliteiten gebruik maken en er is altijd leven in het pand. Juist door al die verschillende bedrijven en type mensen om je heen. Dat bevalt ons goed.”