Eagle Eye Networks is huurder van het eerste uur bij Newday Offices Amsterdam Zuid-Oost!

11 oktober 2022

Het ondernemen zit de goedlachse Rishi Lodhia in zijn bloed. Samen met zijn compagnon (en maatje) Tijmen Vos en 100 medewerkers in Amsterdam, timmeren ze hard aan de weg als het gaat om het ontwikkelen van een geavanceerd camerabewakingsplatform. En dit doen ze met veel enthousiasme in het Newday Offices pand in Amsterdam Zuid-Oost. Benieuwd naar Eagle Eye Networks en de mooie plannen? Rishi vertelt met veel enthousiasme over zijn loopbaan en zijn successen met zijn team.

Wat is Eagle Eye Networks precies voor een organisatie?

Eagle Eye Networks is een Nederlands Amerikaans bedrijf dat AI gebaseerde Cybersecured Cloud Video Bewakingsoplossingen levert voor toepassingen op het gebied van fysieke beveiliging en bedrijfsprocesoptimalisatie. Als wereldmarktleider leveren wij in meer dan 40 landen geavanceerde Camerabewakingsoplossingen aan zakelijke klanten, maar ook aan steden zoals Mexico City.

Hoe ben jij bij Eagle Eye Networks terecht gekomen?

Op jonge leeftijd ben ik begonnen met ondernemen, zo’n 20 jaar geleden. Met het idee hoe ik de wereld kon gaan veranderen en verbeteren. In plaats van een studentenbaantje tijdens mijn studie bedrijfskunde, ben ik met mijn maatje en huisgenoot, wat nu nog steeds mijn huidige compagnon is, een eigen onderneming gestart. We zijn toen een webapplicatie ontwikkelbedrijf gestart. Een van onze klanten was op zoek naar een oplossing om vanaf afstand verschillende herenmodezaken te kunnen bekijken via zijn PC en Mobiel. In 2002 was dit nog niet zo makkelijk, de IPhone was zelfs nog niet uitgevonden en het internet was traag. Terwijl we de wereld overdachten ontstond in 2002 het idee om een online platform te bouwen voor camerabewaking. We waren de eerste in de wereld die technologie lanceerden om camera’s te koppelen aan een cloud. We zijn begonnen in Maastricht tijdens onze studententijd. En zijn daarna in Amsterdam beland om onze startup internationaal uit te bouwen. In 2012 hebben we de stap genomen te expanderen en in het Newday Offices pand te vestigen. Toen heette dat nog H&K. Wij waren daar de eerste grote huurder en we zitten daar nog steeds, met veel plezier.

Initieel heette het bedrijf Cameramanager. Dat hebben we verkocht in 2013 aan Panasonic. Het onderdeel Cameramanager bleef in Amsterdam gevestigd en is 4 jaar lang onderdeel geweest van dit mega Japanse concern. Ik was CEO en Tijmen CTO van de cloud divisie van Panasonic. Omdat we zagen dat de missie om Camerabewaking naar de cloud te brengen nog niet volbracht was en nog meer geoptimaliseerd kon worden met Artificial Intelligence, hebben we besloten om ons bedrijf weer terug te kopen van Panasonic. En daarna zijn we gefuseerd met onze grootste Amerikaanse concurrent Eagle Eye Networks. Dat is niet zomaar ontstaan, voordat Panasonic ons kocht hadden we al goed contact en hebben we in die tussentijd altijd contact gehouden. Uiteindelijk hebben we omwille van het bereiken van onze misse, een samenwerking gesmeed en hebben we onze (wereldwijde) krachten, ideeën en talentvolle mensen samengebracht!

Waarom koos Eagle Eye voor Newday Offices Amsterdam Zuid-Oost?

Je kan je beter afvragen waarom we hier blijven zitten. Wij zijn huurder van het eerste uur en het bevalt gewoon heel goed. We zitten op een steenworp afstand van het openbaar vervoer. Dat is enorm prettig en goed geregeld voor onze (internationale) collega’s en klanten. Daarnaast is het is een prettige omgeving om te werken. Het geeft je een clubhuis gevoel. We kennen alle huurders in het pand, we lunchen samen, en praten dus ook veel met elkaar. We breiden hier dus ook uit, omdat de locatie, het gevoel, de sfeer en de cultuur gewoon erg prettig is.

Waar komt de naam Eagle Eye Networks vandaan?

Het oog van de adelaar heeft een ongekende visuele kracht en kan extreem goed observeren. Een brede kijk op de omgeving. Dat leek ons wel toepasselijk voor ons bedrijf omdat ons Cameraplatform een vergelijkbaar karakter heeft. Daarbij is de adelaar een prachtig dier. En Networks is de regie eromheen, samen is het de juiste mix om de veiligheid en overzicht creëren die wij aanbieden met onze diensten. 

Waarom past het concept van Newday bij Eagle Eye Networks?

Wij zijn een technologiebedrijf en helpen bedrijven op afstand de beveiliging te managen. En Newday Offices is een partij die hier ook graag in wil meedenken om ook binnen Newday de veiligheid te waarborgen. Zo hebben we een clubmanager die er elke dag is waarbij ook nagedacht wordt om alles zo veilig en zo simpel mogelijk in te regelen. Denk bijvoorbeeld ook aan nummerbordherkenning bij de slagboom. Dat zijn ontwikkelingen waar we mee bezig zijn, en waar Newday Offices graag aan mee werkt om dit te realiseren. Zodat de clubmanager bezig kan zijn met het faciliteren van huurders community, sociaal contact kan onderhouden, de lunch kan verzorgen en de problemen kan oplossen als dat nodig is. Het is fantastisch dus om bij Newday Offices te werken omdat het naast de veiligheid, ook een beetje een café concept is waar je kan werken, wat kan drinken maar ook kan overleggen met collega’s en andere huurders. We horen van onze bezoekers dat ons kantoor en dat onze clubmanagers een gastvrij en welkom gevoel geven. Ik raad het iedereen aan.

Wat vind jij van het hybride werken en hoe ga je daar mee om toch structuur te houden?

Hybride werken is niet meer weg te denken anno 2022. Daarom zijn ook de Newday Offices van deze dag bedacht, ontwikkeld en uitgebreid. Het gevaar is natuurlijk wel dat je je eigen collega’s uit het oog ‘verliest’ in waar ze mee bezig zijn. Maar als je dat goed managet, is hybride werken geweldig! En kan je met veel collega’s, optimaal een kleinere ruimte vullen om te werken. Wat ook qua kosten weer scheelt. Om met onze collega’s echt het teamgevoel te behouden, lunchen we met regelmaat met elkaar beneden en blijven we ook samen dingen doen. Denk aan vrijmibo’s, uitjes, vaste momenten van overleggen. Maar ook samen bedenken we hoe we het team hecht kunnen houden. En het zit natuurlijk ook in de persoonlijke ontwikkeling. Elkaar enthousiast houden door te blijven ontwikkelen middels mentorships intern. Kortom, er is veel mogelijk binnen Eagle Eye Networks en ik denk dat we een goed, efficiënt, hecht, productief en succesvol team zijn met ambitie om te groeien! 

Waar staan jij en Eagle Eye Networks precies over 5 jaar en hoe kan Newday Offices daaraan bijdragen?

We willen fors groeien op internationaal terrein en waarschijnlijk meer mensen aannemen. Newday Offices is daarin flexibel omdat we op meerdere locaties kunnen huisvesten en zij het clubhuis gevoel elders in het land kunnen geven aan onze collega’s. De gezelligheid en gezonde werkomgeving zijn voor ons van groot belang op de locaties en het zou prachtig zijn als er innovatieve technieken op de locaties nog meer uitgebouwd gaan worden zodat de Newday Offices panden bijvoorbeeld duurzamer worden dan ze al zijn. Een van de nieuwe missies die ik voor mezelf heb gesteld voor de komende vijf jaar is de CO2 uitstoot van vastgoed te verminderen en vol in te zetten op energiebesparing. Daarvoor hebben we onlangs een nieuw technologie bedrijf opgezet, Rhino (www.rhino.energy). Hopelijk kunnen we met Rhino ons steentje bijdragen aan een duurzamere vastgoedwereld vanuit Zuid-Oost.