Franchisenemer Home Instead Thuisservice Apeldoorn en Zwolle

16 februari 2022

In ‘wandelganggesprekken’ gaan we op zoek naar de meest interessante en inspirerende ondernemersverhalen van onze Newday-huurders. Dit keer spreken met we met Angelino Martens, franchisenemer van Home Instead Thuisservice. Huurder van een Newday Offices-kantoor in Apeldoorn en Zwolle.

Het concept van Home Instead Thuisservice werd bedacht nadat de oprichters hun grootmoeder, die zorg nodig, had in huis namen. Al snel bloeide zij op en werd duidelijk wat een fijne leefomgeving voor senioren doet. Inmiddels is Home Instead Thuisservice uitgegroeid tot een bekende franchiseformule in meer dan 14 landen.

Angelino, hoe ben jij bij Home Instead Thuisservice terechtgekomen?

Eigenlijk vanuit eenzelfde situatie als de oprichters. Ik zocht hulp voor mijn ouders en ik was daarom op zoek naar en vond de diensten van Home Instead Thuisservice. Ik was gelijk enthousiast over het concept. Zelf was ik op dat moment werkzaam in het bankwezen, maar de gedachte om ander zinvol werk te verrichten trok mij aan. In 2017 heb ik daarom de overstap gemaakt en ben ik als franchiseondernemer van Home Instead Thuisservice gestart in Apeldoorn.

 

Wat houdt de formule van Home Instead Thuisservice precies in?

Home Instead Thuisservice levert zorg, dienstverlening en ondersteuning aan huis, zodat senioren zolang mogelijk in hun eigen omgeving kunnen blijven wonen. Bij de een helpen we met verzorgen en aankleden, terwijl we bij de ander alleen langskomen voor een gezellig gesprek. Je kunt onze dienstverlening dan ook vergelijken met mantelzorg. Soms komen we ook alleen om de mantelzorger (tijdelijk) te vervangen en in andere situaties zijn we 24/7 aanwezig. Het is maar net hoe de klant het wil.

Je gaf net al aan dat Home Instead Thuisservice veel aandacht verleent. Juist in de zorg lijkt er sprake van personeelstekort, waardoor er vaak geen tijd is voor extra aandacht. Hebben jullie daar geen last van?

Jawel. Ook wij merken dat personeel lastiger te vinden is. Wat voor ons scheelt is dat wij géén verpleegkundige zorg verlenen en daarom ook niet per sé gekwalificeerde verpleegkundigen nodig hebben. Vaker zijn wij op zoek naar mensen met een zorgzaam karakter die bereid zijn om onze interne trainingen te volgen om zo de kwaliteit van onze dienstverlening te waarborgen. Wanneer zij die trainingen hebben behaald, mogen zij aan de slag. Hierdoor vormen we een goed alternatief voor de traditionele zorgberoepen. Doordat we doorgaans tegen een wat lager tarief werken, kunnen we méér tijd doorbrengen bij onze klant. We zijn er ook minimaal één uur, juist om ook met de senioren te kunnen praten en met oprechte aandacht en interesse onze zorg te kunnen verlenen.

Naast Apeldoorn heb je tegenwoordig ook een vestiging in Zwolle?

Klopt. Sinds vorig jaar zijn we ook actief in de regio Zwolle. Home Instead Thuisservice groeit eigenlijk in elke regio, een logisch gevolg van de vergrijzing in Nederland, maar ook de door de behoefte aan onze manier van zorgen. Er zijn steeds meer mensen die zorg nodig hebben, maar thuis willen blijven. Onze dienstverlening biedt in die situaties de uitkomst. Gaandeweg kregen we vanuit Apeldoorn ook vragen vanuit de regio Zwolle.

Voor het openen van de vestiging in Zwolle kwamen we terecht bij Newday Offices. Ons team daar was op dat moment nog maar klein. We hadden daarom geen grote ruimte nodig. Bij Newday Offices kregen we de mogelijkheid om met ons kantoor mee te groeien. Dat beviel ons goed, zo goed dat we ons kantoor in Apeldoorn ook hebben verhuisd naar de Newday Offices-locatie daar. Vanuit Newday Offices in Apeldoorn en Zwolle bouwen we nu verder aan een mooie toekomst voor Home Instead, maar vooral aan goede zorg voor senioren en chronisch zieken. We zeggen niet voor niets: zorg zoals u het wilt