Grafsteenwinkel.nl – De trendy locaties van Newday Offices sluiten naadloos aan bij ons concept’

22 oktober 2021

In ‘wandelganggesprekken’ gaan we op zoek naar de meest interessante en inspirerende ondernemersverhalen van onze Newday-huurders. Dit keer spreken met we met Niels Dominicus, mede-eigenaar van Grafsteenwinkel.nl. Huurder van een Newday Offices-kantoor in Rotterdam én Zwolle. 

Grafsteenwinkel.nl is de online webshop voor grafstenen. Met een gestandaardiseerd assortiment aan grafstenen maken zij een gedenkwaardig afscheid voor elk prijskaartje mogelijk. 

Ruim 45 jaar geleden begint de familie Dominicus een business in het verkopen van vensterbanken. De specialisten in steen breiden het assortiment al snel uit met nieuwe productgroepen als haarden en badkamers. Inmiddels is het familiebedrijf in handen van de volgende generatie, die van ‘steen’ een grote, online business maken.

Niels, Grafsteenwinkel.nl is een dochteronderneming van Dominicus. Hoe zit dat? 

Dominicus is een productiebedrijf van origine. Het bedrijf is een toonaangevende naam in de regio Goes en staat bekend om het leveren van ambachtelijk maatwerk op het gebied van haarden, keukens, tafelbladen en grafstenen. De naam Dominicus wordt geassocieerd met kwaliteit, niet zozeer met één bepaalde productgroep. Toen we gingen nadenken over onze positionering (buiten de provincie) ontstond bij ons de wens om ons bedrijf in Nederland op productniveau te profileren. Daarom hebben we een aantal dochterondernemingen opgericht, waarvan Grafsteenwinkel.nl er één is. 

Grafsteenwinkel.nl is een webshop met een gestandaardiseerd assortiment. Eigenlijk het tegenovergestelde van het moederbedrijf. Vanwaar deze keuze?

Grafsteenwinkel.nl maakt online distributiestrategie met scherpere prijsstelling mogelijk. Iets wat Dominicus door het ambachtswerk niet kan. Grafsteenwinkel.nl verkoopt vanuit het concept meer dan 1.000 grafstenen die in vier verschillende kleuren geleverd kunnen worden. 70% van onze klanten kan uit dit assortiment een keuze maken. Voor de overige groep hebben we het alternatief van een exclusieve steen. Daarvoor word je klant van Dominicus. Door de combinatie van deze twee merken hebben we dus voor ieder wat wils.  

Naast een online webshop heeft Grafsteenwinkel ook twee offline locaties gevestigd in het Newday Offices kantoor in Rotterdam en Zwolle. Waarom kozen jullie voor Newday Offices?

60% van de klanten van Grafsteenwinkel.nl kan online een keuze maken. Mede doordat we de mogelijkheid bieden om kleurstalen aan te vragen. Het is juist de overige 40% voor wie we een offline locatie willen waar we ze op afspraak kunnen ontvangen. Zeeland – waar het hoofdkantoor van Dominicus is gevestigd – is daar niet de beste plek voor. Daarom waren we op zoek naar een locatie met betere bereikbaarheid. Het enige nadeel is alleen dat we niet alle dagen van de week aanwezig zijn. Een eigen kantoorpand is daar eigenlijk te duur voor. In onze zoektocht naar alternatieven kwamen we terecht bij Newday Offices. Voor ons eigenlijk het perfecte bezoekadres. Het wil wel eens voorkomen dat een klant niet goed op de website kijkt en zonder afspraak langskomt. Door Newday Offices staat er niemand voor een dichte deur. Ook als wij er niet zijn worden onze klanten door Newday Offices ontvangen en voorzien van een kop koffie. Wanneer wij niet in de gelegenheid zijn om naar de locatie te komen, maken zij voor ons een afspraak met die klant. Een ideale constructie waar wij ontzettend blij mee zijn. We zijn dan ook niet voor niks met Newday Offices meegegroeid naar een tweede locatie. Voor ons is duidelijk dat wanneer er een derde locatie van Grafsteenwinkel.nl volgt, deze wordt gevestigd bij Newday Offices.