Duurzaamheid op het menu bij Newday Offices: het Nobin concept

19 juni 2024

Bij Newday Offices streven we er altijd naar om niet alleen een fijne werkplek te bieden, maar ook een positieve impact op de wereld te maken. Een van de manieren waarop we dit doen, is door samen te werken met Nobin voor de catering op onze locatie in Amsterdam-Zuid. Nobin is niet zomaar een cateraar; hun unieke concept draait om duurzaamheid en voedselverspilling tegengaan.

Het Nobin concept: een feestmaal maken van reststromen

Wat Nobin zo bijzonder maakt, is hun focus op ingrediënten die anders zouden worden weggegooid. Denk aan producten die vanwege overproductie niet in de schappen van supermarkten belanden. Of producten die een afwijkend formaat hebben, waardoor ze niet in het reguliere afzettraject opgenomen worden. Deze producten krijgen een tweede kans bij Nobin. Bijna alles, met uitzondering van de belegde broodjes, wordt bereid met deze ‘geredde’ ingrediënten.

Dagelijks worden de benodigde groentes geleverd door InstockMarket, een horeca groothandel die zich al sinds 2014 inzet tegen voedselverspilling. Door de samenwerking van Nobin met InstockMarket redden we voedsel dat een tweede leven krijgt in heerlijke maaltijden. Alleen al vorig jaar heeft Nobin bijna 60.000 kilo voedsel van verspilling gered, een indrukwekkende prestatie die bijdraagt aan een duurzamere wereld.

Goed voor milieu en maatschappij

Deze aanpak is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor onze ESG-doelstellingen (Environmental, Social, and Governance). Door met Nobin samen te werken, dragen we actief bij aan de vermindering van voedselverspilling en stimuleren we een circulaire economie. Het is een win-win situatie: we bieden onze huurders en gasten heerlijke, verse maaltijden en maken tegelijkertijd een verschil voor de planeet.

Meer dan alleen maaltijden

Onze samenwerking met Nobin gaat verder dan alleen het serveren van eten. Het laat zien dat we bij Newday Offices betrokken zijn bij maatschappelijke kwesties en bereid zijn om innovatieve oplossingen te omarmen. Het Nobin concept sluit perfect aan bij onze kernwaarden: toegankelijk, het ’thuisgevoel’, professionaliteit, sociaal en gastvrij.