Het recruitmentbureau Daaf, heeft na uitbreiding zijn intrek genomen bij Newday Offices Utrecht!

26 januari 2023

Monique Moos is samen met Mick Knabben – van Leusden en Jeroen de Roon mede-eigenaar van Daaf. Een recruitmentbureau dat mooie matches maakt in de arbeidsmarkt voor kandidaten en voor bedrijven die een goede kracht nodig hebben. Monique neemt ons mee naar de oorsprong van Daaf en vertelt ons hoe belangrijk het werkgeluk is.

Wat is Daaf precies voor een organisatie?

Daaf doet er alles aan om geschikt personeel te vinden voor bedrijven. Wij geloven echt dat er voor iedereen, met de juiste motivatie, een plek is waar talent tot zijn recht komt. En dat je elke dag doet wat je leuk vindt. Want wij zijn er van overtuigd dat werkgeluk zorgt voor de ontplooiing van talenten, wat weer resulteert in goede prestaties. De match tussen organisatie en kandidaat moet kloppend zijn, voor beide partijen.

Waar komt de naam Daaf vandaan?

Werving & selectie is een vak apart. Je bouwt veel mensenkennis op en het is elke keer weer uitdagend. Wij vinden het persoonlijke aspect en de transparantie in de communicatie heel belangrijk. En daarmee willen we onze (potentiële) klanten en kandidaten ook omverblazen. Net als dat David de grote reus Goliath versloeg. Wij staan er, doen wat ons enthousiast maakt en vieren de successen. Niet alleen intern maar ook met de klanten en kandidaten. Dus David is het voorbeeld en de kracht achter onze naam.

Waar zitten jullie nog meer gevestigd?

Vanaf de start van Daaf, 2,5 jaar geleden, zijn we gehuisvest in Amersfoort. We hadden daar toen 3 werkplekken. Maar we groeiden al snel naar 8 medewerkers. En zijn toen verhuisd naar Newday Offices Amersfoort. Maar ook daar werd het te klein. We zijn naar een ander kantoorpand gegaan in Amersfoort. En sinds 1 januari 2023 zijn we ook gestart bij Newday Offices Utrecht, omdat de uitbreiding voortzet. We hebben nu dus 2 vestigingen, waar we heel trots op zijn!

Waardoor onderscheidt Daaf zich van andere recruitmentbureaus?

We hebben vooraf goed nagedacht over het concept. In de wereld van werving & selectie wordt er bijvoorbeeld niet altijd een garantieperiode gegeven. Wij willen dit anders doen. Wij gaan voor duurzame matches en kijken goed naar de opdrachtgever. We willen ze leren kennen en goed kunnen inschatten welke kandidaten daar goed bijpassen. Dat betekent dat wij ook kandidaten écht goed willen leren kennen. En als de match helaas toch niet is geworden wat vooraf was bedacht, dan krijgt de opdrachtgever zijn geld terug. Of we vullen de vacature alsnog in zonder vergoeding.

De persoonlijke aanpak en goede communicatie is de basis van ons succes. Via de contactmomenten krijg je heel veel informatie van de opdrachtgever en kandidaten. En dat vraagt ook veel van onze medewerkers. Zij maken echt het verschil! Maar we blijven ook eerlijk en open naar onze opdrachtgevers en kandidaten. We verkopen ook wel eens een ‘nee’ aan een opdrachtgever als de vacature niet binnen onze expertise valt. We betrekken er dan een partij bij die hen wel kan helpen. Het is voor ons namelijk geen wedstrijd, maar een kunst om de juiste match te maken.

Wat is jouw functie binnen Daaf en wat spreekt jou aan in deze rol?

Naast dat ik mede-eigenaar ben, ben ik nu ook voorlopig vestigingsmanager in Utrecht. Zoals ik al vertelde zijn we daar net gestart, dus het is belangrijk om de basis goed vast te leggen. Ik vind het enorm leuk om bezig te zijn met de opstart van een nieuw team. De rol en het overbrengen van mijn kennis spreekt mij enorm aan. En daarbij is het verder brengen van mensen en het verschil maken in deze markt erg van toegevoegde waarde. Het geeft voldoening. En ik vind het toch het allerleukste om tussen de mensen in te staan. Het delen van verhalen en de gezelligheid. En daarbij een plek creëren om te doen waar je goed in bent en waar je enthousiast van wordt.

Wat spreekt jou zo aan in deze business?

Ik vind het super om mensen te helpen en verder te brengen. Daarnaast vind ik het ook erg leuk als organisaties bij ons terugkomen om hen te helpen met het invullen van vacatures. Dat geeft toch een kick dat we het goed hebben gedaan.

Maar ook het uitdagende stuk is fantastisch. Er was een opdrachtgever die op zoek was naar iemand die de Franse, Italiaanse en Nederlandse taal goed beheerste in woord en geschrift, commerciële ervaring had en de ins en outs wist van kitesurfen. Veel wensen en dus erg uitdagend om een kandidaat te vinden die aan al deze kennis en capaciteiten voldeed. Maar mijn collega Thom wilde deze uitdaging aangaan. Hij was vindingrijk en benaderde iedereen die op een surfschool had gezeten. Daaruit kwamen de juiste kandidaten. Mijn collega heeft het onderste uit de kan gehaald. En het is gelukt! Dat is wel een succes wat extra gevierd wordt!

“Ik word enthousiast om het onmogelijke, mogelijk te maken!”


Wat is de grootste passie binnen Daaf?

Het onmogelijke, mogelijk maken. En iedereen in zijn of haar kracht zetten. Er is niets leukers dan een kandidaat te helpen aan een baan die echt bij hem of haar past en tegelijkertijd te horen dat de opdrachtgever ontzettend enthousiast is over de nieuwe collega en tevreden is over onze dienstverlening.

Waarom koos Daaf voor Newday Offices Utrecht?

We hadden 9 panden bezocht in Utrecht. En Newday Offices was veruit het allerbeste. Naast dat wij fijn moeten kunnen werken, is klantbeleving ook erg belangrijk. Vanuit onze ervaring met Newday Offices Amersfoort wisten we dat dit goed zit. Iedereen die bij ons op bezoek komt, wordt netjes te woord gestaan. Faciliteiten zijn goed geregeld. Lunch, vergaderzaal en dat is hier allemaal aanwezig. Een andere partij was midden in de stad. Daar moesten we naar buiten lopen zodra ik iemand in een vergaderruimte moest ontvangen. Die onpraktische kant sprak me niet aan, omdat ik weet dat dat uiteindelijk gaat tegenstaan. Dan wordt de kracht van een Teams meeting ingezet, maar de persoonlijke benadering is juist wat ons typeert. Dus de keuze was snel gemaakt. Newday Offices Utrecht biedt alles wat we nodig hebben.

Waarom past het concept van Newday Offices bij Daaf?

Ten opzichte van andere soort kantoren die lijken op Newday Offices voelt Newday Offices enorm royaal aan. De persoonlijke aanpak past bij ons. Wij willen groeien, die mogelijkheid biedt Newday Offices Utrecht ook met het aanbieden van grotere kantoren. En het mooie vind ik ook dat de Newday Offices collega’s ook als mijn collega’s aanvoelen. Dat was zo in Amersfoort, maar nu ook in Utrecht. Vooraf maakte ik me zorgen dat dat misschien niet het geval zou zijn. Maar het tegendeel is na een korte tijd al bewezen!

Wordt er hybride gewerkt? Wat vind jij van het hybride werken en hoe ga je daar mee om toch structuur te houden?

De mogelijkheid is er om hybride te werken. Een dag thuis werken is mogelijk. Vaker kan soms ook, als daar een goede reden voor is natuurlijk. Alles is bespreekbaar. Het is enorm prettig en leuk als het hele team bij elkaar is. Ook omdat elkaar helpen en onderling afstemmen een dagelijks ding is. Een dat maakt de samenwerking met collega’s ook krachtig.

Waar staat Daaf precies over 5 jaar en hoe kan Newday Offices daaraan bijdragen?

Ons doel is om gemiddeld elk jaar tot anderhalf jaar een vestiging te openen. Newday Offices kan ons ondersteunen bij deze groei. We hebben de focus op 10 locaties, dus wie weet dat wij straks ook op andere locaties van Newday Offices in het land zitten. Er wordt nu al vanuit Newday Offices goed meegedacht over ruimtes, die eventueel geschikt zijn bij groei. Dus het denken in mogelijkheden is wat zij goed doen. Het is prettig om huurder te zijn bij Newday Offices Utrecht!