Het reukvermogen van Sander Schaap en zijn team, wordt elke dag op de proef gesteld!

13 december 2022

Sander Schaap is General Manager van ScentAir voor de Benelux en Duitsland maar ze opereren wereldwijd. ScentAir is een geurmarketingorganisatie die al 25 jaar bestaat. Sander weet alles over geuren en de manier van verspreiden binnen een bepaalde oppervlakte. Zijn reukvermogen wordt elke dag weer op de proef gesteld en wordt hierdoor enorm enthousiast omdat hij bijdraagt aan de omgeving en beleving. ScentAir is gevestigd in Newday Offices Rotterdam. En op deze locatie ontbreekt het ook niet aan een fijne geur bij binnenkomst. Benieuwd naar zijn verhaal? Sander neemt je graag mee in de wereld van geurmarketing en het verspreiden daarvan.

Wat is ScentAir precies voor een organisatie?

ScentAir is een bedrijf dat zich bezighoudt met geurmarketing. Dus er worden geuren verspreid via verschillende systemen. Denk bijvoorbeeld aan winkels zoals Zara Home, Stradivarius, Swiss Sense, etc. Het is een beleving om daarbinnen te zijn en vaak bevordert het ook de aankopen. Wij leveren hierin dus ook een service in plaats van een product. Dagelijks zijn we bezig om omgevingen en belevingen te verbeteren. En dat doen we voor diverse opdrachtgevers in branches zoals winkels, hotels, casino’s en ziekenhuizen.

Wat spreekt jou zo aan in deze business?

Ik ben al 10 jaar actief in de geurmarketing. Geurmarketing is echt super leuk. Wat veel mensen niet weten, is dat geuren enorm veel effecten kunnen hebben. Als je maar de juiste hebt. Ik ben elke dag bezig met geurtjes en de effecten ervan. Ik heb daarin ook met diverse (bijzondere) branches te maken. Wij zijn ervoor om bijvoorbeeld aankopen te stimuleren, of de beleving in een hotel te optimaliseren. Dus het is heel waardevol maar ook een hele positieve werkomgeving. Want je krijgt positieve feedback.

Denk bijvoorbeeld aan de zorgsector. Het personeel staat enorm onder druk. Ze moeten presteren, vooral in de periode van Corona werd er veel van ze verwacht. Dus ook de kwaliteit van de zorg staat onder hoge druk. En door de geuren van ScentAir zijn de werkplekken van een ziekenhuis aangenamer gemaakt. Maar bijvoorbeeld ook de beleving van bezoekers waarvan een een dierbare in een bejaardentehuis woont. Normaliter ruikt het naar ‘bejaardentehuis’. Maar door het verspreiden van een frisse, zachte en rustgevende geur, wordt de beleving van de bezoeker anders. De omgeving wordt als zeer prettig ervaren. En dat is ook wat je als tehuis wilt uitstralen. Dat je dierbaren het daar goed hebben.

Dus wij zijn ervoor om adviezen te geven, omdat we weten met welke geuren we wat kunnen bereiken. Rust of onrust, koop beïnvloeden of een vreemde geur wegnemen.

Wat is de grootste passie binnen ScentAir?

Het verbeteren van de klantbeleving, in elke branche. Sinds de pandemie hebben we ook de focus gelegd op de luchtzuivering en het verbeteren van de luchtkwaliteit. Wij denken dan na wat we kunnen toepassen dat de lucht gezuiverd wordt en wat we kunnen doen met geur om de aandacht te trekken. Daar stellen wij een adviesplan voor op en bepalen altijd samen met de opdrachtgever, welke geur er ingezet gaat worden. En welke systemen geschikt zijn voor het aantal m2 waar een pand uit bestaat. 

Waarom koos ScentAir voor Newday Offices Rotterdam?

Eigenlijk waren we niet van plan om te gaan verhuizen. We zaten prima bij onze vorige huurder. Maar het contract werd niet verlengd in verband met een aankomende verbouwing. Dus bij het zoeken van een nieuwe locatie, waren een aantal zaken belangrijk voor ons. De ligging moest interessant zijn. Dus makkelijk aan te rijden, niet alleen voor ons personeel maar ook voor onze klanten. We wilden graag onder de mensen zijn met daarbij een goede sfeer. En de lunch faciliteiten waren zeer gewenst. Want ook dan zit je met andere huurders en dat maakt de dynamiek erg leuk. We zitten dus enorm op onze plek en zijn blij met deze overstap.

Waarom past het concept van Newday Offices bij ScentAir?

Newday Offices is delen (Shared Offices). Zij delen het pand met huurders, die kantoren huren. En wij delen ook, maar dan met mooie ervaringen en belevingen. ScentAir groeit hard en daar is Newday Offices op voorbereid. Als wij meer m2 nodig hebben, dan is er de mogelijkheid om qua ruimte door te groeien. Heel flexibel dus.

Wat vind jij van het hybride werken en hoe ga je daar mee om, om toch structuur te houden?

Het was eigenlijk bizar hoe we voor de Corona periode te werk gingen. Snel de kinderen naar school, in de file staan en uiteindelijk gehaast om 09.00 uur op je werk verschijnen. Dat gaan we met het team niet meer doen. We hebben 2 thuiswerkdagen ingepland voor iedereen en 3 dagen op kantoor met flexibelere tijden. Dat zijn wel vaste dagen om die structuur te behouden. En daarmee weet je ook direct wanneer iedereen er is voor meetings. Er zijn er ook een aantal die vaker op kantoor zijn, omdat ze dat prettiger vinden. Natuurlijk ook omdat het gewoon zo gezellig is.

Waar staat ScentAir precies over 5 jaar en hoe kan Newday Offices daaraan bijdragen?

Als Newday Offices blijft faciliteren zoals ze dat nu doen, dan zitten wij hier nog wel over 5 jaar hoor. Wij zijn dan een stuk gegroeid. Daarbij wordt het dan wel een uitdaging met onze voorraden, want die staan nu in het magazijn van Newday Offices. Dus als Newday Offices hierin ook kan meegroeien, dan zou dat een mooie bijdrage zijn. Maar voor nu hebben we voor de komende 5 jaar nog genoeg ruimte.

Na het lezen van dit artikel, zal de geurmarketing je (nog meer) opvallen. Geniet ervan!