Huurder Jeroen Hildering gaat met zijn team geen uitdaging uit de weg!

28 november 2022

Jeroen Hildering is huurder bij Newday Offices Utrecht aan de Atoomweg. Zijn onderneming groeit, en dat komt omdat hij en zijn team geen enkele uitdaging uit de weg gaan. En waarbij het zoeken naar uitdagingen key is waar Chief IT voor staat. Benieuwd wat Jeroen en zijn team precies doen? En waarom zij zo goed passen bij Newday Offices? Hij vertelt dit vol overgave, passie en enthousiasme!

Wat is Chief IT precies voor een organisatie?

Het zal je niet verbazen dat we de focus hebben op IT-zaken. Maar dat is een breed begrip. We maken vooral dingen die werken en makkelijk te doorlopen zijn. Waarbij de kwaliteit en het faciliteren van de klant, enorm belangrijk is. Maar we doen wel complexe opdrachten. Dus het bouwen van een website doen we ook, maar dat heeft in de basis geen complexe uitdagingen. Daarom hebben we de focus vooral op ingewikkelde opdrachten waarbij onze creativiteit en het bedenken van de juiste processen gewenst zijn.

Een van onze paradepaardjes is bijvoorbeeld kieskeurig.nl. Je weet wel, de website waar je als consument terecht kan om betrouwbare en onafhankelijke informatie te verschaffen over diverse producten door te vergelijken. Zij hebben zelf ook ontwikkelaars maar wij zijn daar bij aangehaakt om mee te denken en deels uit te voeren. Kieskeurig.nl draait nu op een systeem van 15 jaar oud. Inmiddels maken wij nu een nieuwe flow om alle data van alle producten, prijzen, etc. op een juiste en simpele wijze daar in te krijgen. En dat vraagt naast strategisch denken ook creativiteit en inlevingsvermogen.

“Wij gaan altijd op zoek naar de complexe uitdagingen. En we vragen ons altijd af hoe interessant de opdracht is voor ons, als ontwikkelaar!”


Hoe is Chief IT tot stand gekomen?

Na mijn studie HBO Informatica, kreeg ik een aanbieding bij mijn stagebedrijf. Daar heb ik mijn eerste ervaringen opgedaan. Daar zaten een paar ontwikkelaars en wat marketing collega’s en iedereen had zijn eigen projecten. Ik wilde op den duur mezelf meer verrijken, ook meedenken bij andere projecten, maar dat kon daar helaas niet. Na wat mooie carrière stappen bij diverse partijen, en als freelancer, ben ik uiteindelijk Chief IT gestart. Ik merkte dat ik na een bepaalde periode altijd op zoek was naar meer uitdaging. En dat heb ik nu. Ik weet hoe ik mijn bedrijf wil leiden, hoe ik met een gedreven team klanten wil helpen, zonder dat daar een politiek spel aan vooraf gaat. Natuurlijk is het eerst investeren en heb ik het eerste half jaar mijn bedrijf alleen gerund. In juni 2021 heb ik mijn eerste nieuwe collega aangenomen. En inmiddels zijn we gegroeid naar een team van 6 slimme collega’s, die dezelfde visie hebben als ik. Dat is toch prachtig en daar ben ik ook enorm trots op!

Waarom koos Chief IT voor Newday Offices Utrecht (Atoomweg)?

Sinds januari jl. zijn we gevestigd in het pand van Newday Offices. Hiervoor zat ik met een paar collega’s bij een andere huurder maar dat werd gewoonweg te krap. Dus in plaats van 30 m2, huren we bij Newday Offices nu 130 m2. Dus door de groei van het team moest ik gaan kijken naar een goed alternatief. Waarbij hospitality, gefaciliteerd worden en een juiste uitstraling van de locatie, zeer belangrijk voor mij was. En nog steeds is. Voorheen huurde we een turn-key kantoor, waar geen receptie was. En waar geen lunch werd verzorgd. En dat is hier wel. Er is altijd iemand als je binnenkomt, en altijd iemand die je bezoek ontvangt of de post aanneemt. De clubmanager neemt ons veel uit handen. En het grootste voordeel is dat we mee kunnen groeien qua ruimte. Per 1 november hebben we een extra ruimte erbij gehuurd. Dus als ik nog meer ga groeien met mijn bedrijf, is het vergroten van het aantal m2 mogelijk!

Waar komt de naam Chief IT vandaan?

Nou dat ging niet over een nacht ijs. Dit vond ik denk ik het moeilijkste van het opzetten van mijn B.V. Als ik wat had bedacht, was de domeinnaam bezet. Of bij de KvK was het niet beschikbaar. Dus na vele namen en combinaties dacht ik, ‘chief’ is ook ergens goed in zijn. En de branche is IT. Dus daarom is dit gecombineerd. En het past bij wie ik ben, en wat ik wil uitstralen. Kort, krachtig en zegt genoeg in wat voor branche we werkzaam zijn en dat we voor het beste resultaat willen gaan.

Waarom past het concept van Newday Offices bij Chief IT?

Newday Offices, of eigenlijk de clubmanager van Newday Offices, zorgt er voornamelijk voor dat er een hoop ‘gedoe’ wordt weggenomen. Ik kan mijn collega’s een tag geven waarmee ze de lunch betalen. En we kunnen gebruik maken van de vergaderruimtes en daarbij is het ook nog eens dichtbij de snelweg en dus snel aan te rijden. Dat scheelt een hoop tijd. Newday Offices staat echt voor de huurder, ze zijn flexibel, faciliteren en ze komen enorm professioneel over. En dat is waar je je als bedrijf ook graag aan wilt koppelen. 

Wat vind jij van het hybride werken en hoe ga je daar mee om toch structuur te houden?

Sommige collega’s werken 1 dag in de week thuis. Ik probeer wel altijd af te stemmen wanneer wie er wanneer is, om te voorkomen dat er een dag niemand op kantoor is. En als we werkzaamheden moeten verrichten waar we allemaal bij betrokken zijn, dan zijn we er ook. En ik ben van mening dat op kantoor werken de teamspirit bevordert. Daarbij vind ik het ook belangrijk om uitjes te organiseren. Want ook het uitspreken van waardering en leuke dingen doen, draagt bij aan de motivatie. In september waren we allemaal nog bij de Formule 1 race in Zandvoort. En op zakelijk vlak wil ik ze ook podium geven en mee laten profiteren van kansen. Er is veel ruimte om je hier te ontwikkelen. En ik vraag ze ook aan te geven wat ze nodig hebben om goed te kunnen werken. Maar ook wat bijdraagt aan de ontspanning op een werkdag.  

Waar staat Chief IT precies over 5 jaar en hoe kan Newday Offices daaraan bijdragen?

We zijn in korte tijd gegroeid. Dus als ik wat te wensen mag overlaten hebben we over 5 jaar een nog groter team! Met daarbij nog meer uitdagingen en mooie opdrachtgevers. En als Newday Offices met ons kan meegroeien qua ruimtes, dan ben ik een tevreden huurder!