In het mooie kantoor van Explore Tanzania bij Newday Offices Apeldoorn, waan je je in het mooie Tanzania!

13 februari 2023

Marjolijn Pronk is de oprichtster van Explore Tanzania. En samen met haar team van experts, organiseren ze prachtige individuele reizen naar het ultieme safariland: het pure en authentieke Tanzania! Volledig voor de klant op maat gemaakt. Benieuwd naar de oorsprong van dit mooie bedrijf en hoe ze bij Newday Offices terecht zijn gekomen? Marjolijn neemt je mee in de reis van haar reislustige carrière.

Wat is Explore Tanzania precies voor een organisatie?

Wij organiseren avontuurlijke reizen naar Tanzania die afgestemd zijn op de wensen van de klant. Ik ben opgegroeid in Tanzania dus ik ken het land als geen ander. Ik weet­ de reizen zo te maken dat je als reiziger de meest unieke en authentieke plekjes van dit prachtige land ontdekt. Zo kom je dichter bij het échte Afrika.

Hoe is Explore Tanzania ontstaan?

Mijn vader werkte voor een Nederlands bedrijf dat handelde in groentezaden over de hele wereld. In Tanzania was een functie beschikbaar, dus besloot hij in Nederland de boel de boel te laten en met het gezin het avontuur aan te gaan om in Tanzania te werken. Ik was toen 2 jaar oud en heb daar een heerlijke jeugd gehad. Na 13 jaar zijn we weer teruggekomen. Ik heb hier mijn middelbare school afgemaakt en vervolgens ben ik begonnen met de studie facilitair management. Nadat ik dit succesvol heb afgerond ben ik het werkveld ingerold. Na 3 jaar werken ben ik gestopt. Mijn hart lag (en ligt) bij Tanzania en hier wilde ik graag wat mee doen. Door het organiseren van duurzame reizen op maat naar Tanzania kan ik andere mensen ook verliefd laten worden op dit land.

Hoe ben je met de groei van Explore Tanzania omgegaan?

De eerste paar jaar heb ik zelf veel tijd in het bedrijf gestopt. Ik vond het geweldig. Na onze gezinsuitbreiding merkte ik dat ik wat minder tijd had om (meer dan) fulltime te werken. Daarom zocht ik versterking. De enige die geknipt was om mij te helpen was mijn zusje Marloes! Met haar ben ik opgegroeid in Tanzania, het land waar wij verliefd op werden. Inmiddels werken we samen met een team van zeven medewerkers.

 


Wist je dat…

…in Tanzania naast het grootste aantal wilde dieren per vierkante kilometer er ook heel veel sperzieboontjes verbouwd worden? De zaadjes worden verkocht aan onder andere bekende groentebedrijven. Het tropische klimaat in Tanzania is uitstekend voor de landbouw.


 

Waarmee onderscheidt Explore Tanzania zich van andere reisorganisaties?

Explore Tanzania is een touroperator en maakt haar avontuurlijke reizen voor de klant op maat. Wij werken samen met kleinschalige partners in Tanzania. Zo hebben wij eigen Green Camps, werken we samen met eigen gidsen en hebben we eigen jeeps. Duurzaamheid staat hoog in het vaandel. Wij vinden het belangrijk om wat terug te doen voor de mensen en de natuur. Zo selecteren wij onze lokale partners zorgvuldig. We werken bijvoorbeeld samen met lodges die goed omgaan met personeel en inkopen doen bij de lokale ondernemer. Zo kunnen wij de lokale bevolking een baan en/of bestaansrecht bieden. Onze eigen Green Camps zijn zelfvoorzienende kampen midden in de natuur. Dit zorgt voor de ultieme safari beleving. Energie wordt hier opgewekt door de zon en water wordt opgevangen uit de lucht. Op deze manier kunnen de kampen eens in de zoveel tijd worden verplaatst naar een nieuwe prachtige plek in de natuur.

 

“DOEN WAAR JE GOED IN BENT!”

 

Wat doen jullie om steeds weer nieuwe locaties/activiteiten aan te bieden?

Het leuke aan deze baan is, dat je zelf ook met regelmaat naar Tanzania ‘moet’. Je wilt, om de kwaliteit te waarborgen, op de hoogte blijven van de ontwikkelingen in het land. Door in Tanzania te zijn houden we binding met onze gidsen, de lokale bevolking en hoteleigenaren. We bekijken in Tanzania bijvoorbeeld hoe de kwaliteit van de jeeps is en de duurzaamheid van de accommodaties. Het product dat we bieden hangt immers in hoge mate af van de mensen en leveranciers daar. Wanneer we in Tanzania zijn proberen we voor onze klanten nieuwe activiteiten, plekjes en lodges te ontdekken.

Wat spreekt jou zo aan in deze business?

Het is een mooi beroep. Je doet het niet alleen met je team, maar ook met de klant. Zij willen op reis, daarin kunnen wij ze volledig ontzorgen. Het leukste is wanneer zij ons na de reis bellen om ons te bedanken voor de onvergetelijke ervaring. Toen ik 20 jaar geleden begon, had ik deze bedankjes niet verwacht. Maar het is super om te horen dat de klant een fijne tijd heeft gehad!

Wat is de grootste passie van Explore Tanzania?

Dat is dat het organiseren van onze reizen ten goede komt aan de bevolking in Tanzania. En dat doen we graag. De lokale bevolking is gastvrij en vredelievend. Ook onze reizigers maken hier vrienden voor het leven. Dat hebben we ook gemerkt op ons 20-jarig jubileum in de Apenheul. We hebben toen twee gidsen uit Tanzania uitgenodigd en over laten komen. Ze waren nog nooit in het buitenland geweest dus dat was een heel avontuur voor ze. Onze gidsen hadden veel blije herenigingen met oud reizigers van jaren geleden.

Waarom koos Explore Tanzania voor Newday Offices Apeldoorn?

Wij hadden destijds een kantoor in een kleiner pand wat prima was. Ik zat hier samen met mijn zusje Marloes en we waren erg op onszelf. We wilden meer reuring in ons dagelijks werk en graag andere mensen om ons heen. Ook een ontvangst van onze klanten werd steeds belangrijker met daarbij een ruimte waar we de wensen voor een reis konden doorspreken. Zo kwamen we bij Newday Offices Apeldoorn terecht, die dit kan bieden.

’s Middags genieten we hier van een heerlijke lunch met het hele team. Dit in combinatie met de overige faciliteiten en makkelijke bereikbaarheid van het pand, zorgt voor een prettige werkplek bij Newday Offices. 

Waarom past het concept van Newday Offices bij Explore Tanzania?

Het product van Newday Offices past goed bij de kwaliteit van ons eigen product. Newday Offices faciliteert ons bij het organiseren van reizen op maat naar Tanzania. Daarom is het een goede match. Wij wilden in onze kantoorruimte een omgeving creëren waarin onze klanten alvast een klein stukje van Tanzania kunnen ervaren. Hierin denkt Newday Offices goed mee, want onze wensen voor een nieuw kantoor zijn gerealiseerd. Je bent van harte welkom om een keer te komen kijken naar onze Afrika beleving op de vierde verdieping! 

Waar staat Explore Tanzania precies over 5 jaar en hoe kan Newday Offices daaraan bijdragen?

We hebben ambities om te groeien, maar zijn voor nu zeker tevreden. We kunnen de kwaliteit bieden die we willen uitstralen. We willen dé Tanzania specialist zijn en onze naamsbekendheid vergroten. Zolang Newday Offices ons kan blijven helpen om flexibel te zijn bij groei, dan zijn wij een tevreden huurder.

 

Meer info:
Ben je nieuwsgierig geworden naar de op maat gemaakte reizen naar Tanzania? Kijk eens op de website van Explore Tanzania https://www.exploretanzania.nl/ of vraag het gratis magazine aan via https://www.exploretanzania.nl/gazeti-magazine/