Krijn Hogenbirk – CEO van Newday Offices

06 september 2022

“Bij Newday Offices doen we alles zelf. Daarom zijn we in control over alle processen, zodat we elke dag weer kunnen verbeteren en kunnen doorontwikkelen.”

Krijn is inmiddels 3 jaar CEO van het mooie Newday Offices. Een branche die hij goed kent door zijn ervaringen die hij in die jaren heeft opgedaan. Ook voordat zijn Newday Offices avontuur begon. Als CEO is hij zichtbaar voor zijn medewerkers en dus vaak zichtbaar op diverse locaties. Hij is betrokken en is elke dag enthousiast dat hij deze rol vervult. Samen met al zijn enthousiaste medewerkers. 

Wat leuk om een kijkje in de keuken te krijgen Krijn. Vertel, hoe ben jij zo in het vastgoed terecht gekomen?

Dat is alweer 19 jaar geleden! Na mijn studie small business & retail management, kwam ik terecht bij een family office. Hier kreeg ik de mogelijkheid om alles in het vastgoed te doen wat maar kon. Denk aan bijvoorbeeld wonen, retail, vakantieparken, aan- en verkoop en nieuwbouwprojecten. Ik ging daar vol overgave in. Ik ben zakelijk opgevoed als het gaat om werk. De vraag die me altijd werd voorgelegd was: Wat als het jouw geld zou zijn, zou je dan die keuze maken? Kortom, bewustwording van wat ik deed en wat voor bedrag er mee gemoeid was, was enorm belangrijk in mijn ontwikkeling en ervaring. En die benadering gebruik ik nog steeds tot op de dag van vandaag.

Hoe is het vervolg van je carrière verlopen?

Fotografie Marcel Krijger

Vervolgens heb ik nog ervaringen opgedaan in de makelaardij, retail en in de Rotterdamse kantorenmarkt. Ik merkte dat ik terugwilde naar de eigenaarszijde waar ik ooit begonnen ben. Er kwam een uitdaging voorbij vanuit Schiphol Retail Estate, de vastgoed tak van de luchthaven. Zij waren een van de eerste die veel geld investeerde in het creëren van multi-tenant complexen aangevuld met hospitality en het delen van voorzieningen. Dat triggerde mij en ik kreeg daar een commerciële rol. Alle facetten in het vastgoed kwamen voorbij. Zo ook een hoogwaardige nieuwbouw ontwikkeling die werd verhuurd aan Heineken. Dit was enorm interessant.

“Bedrijven moeten doen waar zij goed in zijn. Dan doen wij de rest.”

Hoe ben je bij Newday Offices terecht gekomen en wat was voor jou de voornaamste reden om je huidige functie te vervullen?

Newday Offices komt voort uit de overname van Ovvice en Atoomclub door Stadium Capital Partners en Angelo Gordon in 2018. Het doel was om die twee concepten samen te voegen, om de organisatie en operatie te herstructureren en daar een efficiency slag op te maken. En om een platform te creëren waarmee je op een hospitality gedreven manier vastgoed gaat verhuren. En vanuit die gedachte maatwerk kan leveren naar huurders toe. Dat klonk als muziek in mijn oren. Ik ben een bouwer. Om deze doelen te behalen moest er gewerkt worden aan de professionalisering en het uitbreiden van het platform van de toen 8 locaties, gecombineerd met de organisatie die er toen was.

Het is inmiddels een succesvol platform wat wij bieden, omdat er veel bedrijven interesse krijgen in deze manier van vastgoed. Bedrijven moeten doen waar zij goed in zijn. Dan doen wij de rest. Ik heb deze uitdaging met beide handen aangepakt en tot op de dag van vandaag is dat een groot avontuur en zijn we inmiddels gegroeid van 8 naar 14 locaties. En we bieden onze service en hospitality aan, aan 350 huurders, door heel Nederland! Waaronder ook grote corporate bedrijven maar ook midden tot kleine bedrijven. En om dit op een ondernemende manier op te zetten, dat vind ik mooi. Dat is mijn uitdaging!

Wat is je visie op het hybride werken?

Ik geloof erin dat het niet gaat om de vraag wat mijn visie is op het hybride werken. Dat moet een huurder zelf bepalen hoe ze werken. Wij zijn alleen de leverancier van een omgeving waarin bedrijven moeten presteren, samenkomen, ontmoeten en focussen. Ik geloof er meer in, dat onze locaties een plek zijn waar bedrijven en vooral de medewerkers zich fijn voelen en zich daar kunnen focussen en werken. Als een huurder zelf de keuze maakt om hybride te willen werken, of aanmoedigt om hybride te gaan werken, dan is dat een eigen keuze. Wij zorgen alleen dat we de huurders faciliteren. En dat doen we al jaren, als gevolg dat ze meerjarig bij ons huren. Of kort bij ons huren of juist een combinatie van beide werelden. Dit is de toekomst van (onze) kantoorgebouwen gecombineerd met onze hospitality gedreven aanpak. En ook de combinatie dat we alles zelf doen. Dat zorgt ervoor dat we in control zijn over alle processen die nodig zijn om te doen wat we elke dag weer doen.

Waar denk je dat Newday Offices staat over 5 jaar?

Newday Offices over 5 jaar?! Dan hebben we tenminste 2x zoveel vierkante meters en wellicht ook 2 keer zoveel gebouwen. Wat ik ook niet uitsluit is dat we met ons platform internationaal gaan. Het is toekomstmuziek maar dit platform zou goed kunnen werken in het buitenland.

Wat kenmerkt de medewerkers van Newday Offices?

De medewerkers van Newday Offices zijn enorm betrokken en hebben een aanpakkersmentaliteit. Ze zijn communicatief vaardig, gastvrij, hospitality gedreven, ondernemend, en ze houden van een uitdaging. Ze voelen zich nergens te goed voor!

Wat zou je mee willen geven aan alle medewerkers van Newday Offices?

Blijf ondernemend! Zie het als je eigen toko! Er moet altijd ruimte zijn voor mogelijkheden. Leuke ideeën, hoe groot we ook worden nu of in de toekomst, blijf ze delen. Dat maakt ons zo leuk. Blijf jezelf en profiteer van alles wat wij op de achtergrond hebben neergezet. Eigenheid van de medewerkers is heel belangrijk!