Lex Wignand – Jouw clubmanager in Zwolle

10 maart 2022

 

“Het is leuk om een goede gastheer te zijn”

In 2017 start Lex als clubmanager bij Newday Offices. Nog geen 5 jaar later is hij verantwoordelijk voor de locatie in Zwolle, regelmatig te vinden op de andere locaties en werkt hij Newday Offices-breed mee aan verschillende projecten.

Lex, hoe ben je bij Newday Offices terechtgekomen?

Eigenlijk is dat een heel grappig verhaal. Ik liep namelijk stage bij een marketingbureau dat een kantoorlocatie bij Newday Offices in Zwolle huurde. Wanneer ik ‘s ochtends binnenkwam maakte ik standaard een praatje met Karin, die op dat moment clubmanager was in Zwolle. Newday Offices sprak mij wel aan dus toen ze op een dag aan mij vroeg ‘Lex, waarom kom je niet hier werken?’ zag ik mijn kans. Ik leefde van studiefinanciering en kon eigenlijk wel een mooie bijbaan gebruiken. Daarna ben ik nooit meer vertrokken.

Wat sprak je aan in Newday Offices?

Ik heb small business en retail management gestudeerd met een minor in evenementen. Ik had niet verwacht dat ik daarmee in het vastgoed terecht zou komen, maar het tegenovergestelde is waar. Eigenlijk valt het werken bij Newday Offices te vergelijken met de organisatie van een evenement waar geen einde aan komt. Je bent namelijk constant bezig met het (re)organiseren van een locatie en bezoekers. Met alles wat daarbij komt kijken. Doordat het gaat om de verhuur van vastgoed is het alleen een stuk zakelijker. Dat vind ik persoonlijk heel leuk. Misschien juist wel omdat ik dit nooit had verwacht.

Waarom clubmanagement?

Persoonlijk vind ik het allerleukste van mijn job dat ik de hele dag met mensen in contact ben en mag zijn. Het clubmanagement past wat dat betreft perfect bij mijn karakter. Ik sta positief in het leven en vind het dan ook fijn om iets van mijn energie over te dragen aan de locatie en de mensen die er werken. Op welke manier ik dat kan doen, verschilt per dag. De ene keer help ik bij het klaarzetten van een vergaderruimte en het volgende moment sta ik met een schroevendraaier in mijn hand om een kapotte werkplek te repareren. Geen dag is hetzelfde. Hoe cliché dat ook klinkt.

Waar kunnen de huurders jou direct aan herkennen?

Ik denk mijn energie en het feit dat ik werk niet uit de weg ga. Je vindt me vandaag achter de balie, morgen in het restaurant en volgende week bij wijze van op het dak. Ik ben geen clubmanager die vasthoudt aan het vaste takenpakket, maar één die zich aanpast op dat wat er speelt op de locatie of binnen Newday Offices. Ook organisatiebreed houd ik mij bezig met verschillende projecten. Juist dat maakt mijn baan zo divers.