NextChapter: Het nieuwe generatie e-commerce platform

29 april 2021

Ivo Dijks Next Chapter

 

In ‘wandelganggesprekken’ gaan we op zoek naar de meest interessante en inspirerende ondernemersverhalen van onze Newday-huurders. Dit keer spreken met we met Ivo Dijks, sales director bij NextChapter Omnichannel Commerce. Huurder van een Newday Offices-kantoorruimte in Amsterdam-West.

NextChapter is het nieuwe generatie e-commerce platform. Door continue innovaties en slimme nieuwe features, levert NextChapter future-proof oplossingen die inspelen op de veranderingen in de markt.

Al sinds de oprichting van NextChapter eCommerce is het bureau gevestigd in Amsterdam. Vanuit het Newday Offices-kantoor langs de A10 werkt het team dagelijks aan de ontwikkeling van het e-commerce platform.

Jullie houden je bezig met de toekomst van e-commerce. Hoe ziet die eruit, Ivo?

“E-commerce gaat in de toekomst nog meer draaien om de ‘gezamenlijke’ consument. Daarmee bedoel ik dat de grenzen van B2B en B2C verder gaan vervagen. Door de komst van online is de traditionele supply chain (van producent – via de groothandel – naar retailer) al veranderd. Dit wordt alleen maar meer.”

NextChapter speelt hier al slim op in. Hoe draagt jullie platform bij aan de e-commerce van de toekomst?

“NextChapter is een e-commerce platform – voor onder meer franchiseformules, merken, groothandels en retailers – dat draait om het uitvoeren van e-commerce activiteiten. Denk aan het plaatsen van bestellingen en reserveringen, maar ook het betalen en retourneren van producten, en dat in een multichannel verkoopstrategie Deze functionaliteiten vormen de basis van ons platform en vanuit daar ontwikkelen we verder. Het e-commerce landschap verandert razendsnel. Om voorop te blijven lopen in de markt, moeten we continu meebewegen.

Op dit moment zijn we volop bezig met de doorontwikkeling van marktplaats software in ons platform. Het aanschaffen van marktplaats software kost een bedrijf al snel meer dan een miljoen euro. Voor de middelgrote ondernemer eigenlijk niet te doen. Door deze software (optioneel) aan het NextChapter SaaS platform toe te voegen maken we het doorgroeien naar een marktplaatsmodel voor kleinere (niche) bedrijven toegankelijk. Dat is dan het voordeel die onze klanten kunnen pakken. Zo proberen we elke dag onze meerwaarde uit te breiden.”

Met ‘we’ bedoel je natuurlijk het team van NextChapter. Met hoeveel collega’s werk je op dit moment, Ivo?

“We zijn op dit moment met 35 man, waarvan er 8 het afgelopen jaar zijn bijgekomen. We blijven groeien. Gelukkig is dat voor ons geen enkel probleem. In ons Newday Offices-kantoor is voorlopig nog voldoende ruimte voor meer teamuitbreiding.”