Ronald Buitink – Barista én clubmanager in één bij Newday Amsterdam Zuid

15 juni 2022

“Ik draag graag bij aan een goede start van de dag, met een heerlijk gemaakt creatief kopje koffie!”

Ronald Buitink is samen met collega Liesbeth, hét gezicht van Newday Offices Amsterdam Zuid. Sinds september 2021 werkt hij als barista én als clubmanager binnen Newday Offices. En dat is een smakelijke extra voor de huurders, want elke dag staat er heerlijke koffie voor ze klaar.  

Vertel, hoe is je carrière bij Newday Offices gestart?

Na het afronden van mijn hotelschool in Apeldoorn ben ik al snel in de horeca beland. En werkte ik als restaurantmanager en vervolgens als bedrijfsleider. Ik kwam uiteindelijk in de evenementenbranche terecht met mijn barista kunsten. Maar de tijden van corona gooide roet in het eten. Nadat ik een tijdje zonder werk zat, ben ik tijdelijk barista klussen gaan doen en werd ik tegelijkertijd getipt door een vriendin dat er een te gekke functie openstond bij Newday Offices Amsterdam Zuid. Ik solliciteerde en al snel had ik een hartstikke leuk gesprek. Het was snel duidelijk dat ze net zo enthousiast waren als ik. En inmiddels ben ik alweer 9 maanden aan de slag bij deze fijne locatie.

Wat sprak je zo aan in deze rol binnen Newday Offices?

De interactie met de huurders is zo leuk! Geen dag is hetzelfde. Ik hou van een grapje maar ik bied ook met regelmaat een serieus luisterend oor. Het faciliteren van de huurders is prachtig. Soms regel ik al iets, zonder dat ze ernaar vragen. Ik ben de huurder graag een stapje voor. En omdat ik ervaring heb in hospitality, is het voor mij ook normaal om de huurders te faciliteren en ze te voorzien in alles wat ze nodig hebben.

Hoe draagt de service van jou als barista bij aan het concept van Newday Offices?

Koffie is de afgelopen jaar steeds belangrijker geworden op werkplekken. Het werkt ook stimulerend, omdat je daarmee je dag goed begint. De koffiebar is in Amsterdam Zuid de plek waar de huurders samen komen, en met elkaar een praatje maken voordat ze aan de slag gaan.

Hoe belangrijk is een juiste koffiebeleving volgens jou tijdens een werkdag?

Het is leuk als je met latte art een lach tovert op het gezicht van de huurders. Inmiddels is het uit de hand gelopen, want elk kopje koffie krijgt de aandacht met een mooie vorm erin. We maken zo’n 200-250 koppen koffie per dag! Maar iedere kop koffie krijgt de art beleving. De koffiebar is daarbij ook een prettige plek om even je gedachten te verzetten, de hele dag door. Mijn collega Liesbeth en ik, staan hier vol overgave.

Naast je barista functie binnen Newday, geef je ook barista workshops. Vertel!

Ja dat klopt! Ik geef klein- en grootschalige barista workshops en dat loopt goed en vind ik enorm leuk om te doen. Daarbij verkoop ik ook eigen fairtrade koffie. Deze koffie bestaat 100% uit de Arabica boon en is van hele goede kwaliteit. Het doel van de verkoop hiervan is om de koffieboeren te helpen en dat ze (genoeg) geld overhouden. De tijden zijn slecht voor deze boeren door de klimaatverandering maar ze worden ook slecht betaald door afnemers. En daarmee hoop ik ze te helpen zodat ze toch kunnen doen, wat ze het liefste doen.

Lijkt het je leuk om Ronald te leren kennen onder het genot van een bakje koffie? Hij helpt je graag bij Newday Offices Amsterdam Zuid. Interesse in een ‘stoer barista workshop’ of ‘stoere fairtrade koffie’? Bekijk zijn instagram pagina en neem contact met hem op.