ShirtbyHand – Stijl en comfort gecombineerd in op maat gemaakte kleding

29 juli 2021

In ‘wandelganggesprekken’ gaan we op zoek naar de meest interessante en inspirerende ondernemersverhalen van onze Newday-huurders. Dit keer spreken met we met Pieter Bas Hoffman, eigenaar van ShirtbyHand. Huurder van een Newday Offices-kantoorruimte in Amsterdam-West.

Stijl en comfort gecombineerd in op maat gemaakte kleding. Dat is in een notendop het succesvolle concept waarmee ShirtbyHand al 14 jaar, onder leiding van eigenaar Pieter Bas Hoffman, de Nederlandse markt verovert.

ShirtbyHand is een holding met een eigen vestiging in Nederland en Vietnam. De Nederlandse locatie van ShirtbyHand is al 14 jaar gevestigd in Amsterdam. Sinds 6 jaar maken zij gebruik van een kantoorpand in de Newday Offices-locatie in Amsterdam-West

Pieter Bas, hoe ben je op het concept van ShirtbyHand gekomen? 

Dat is wel een leuk verhaal. 14 jaar geleden ging ik samen met een vriend op reis naar Vietnam. Tijdens die reis brachten we bezoek aan een plaatselijk naaiatelier waar we in gesprek raakten met de eigenaar. Een vriendelijke man, die vol passie vertelde over zijn werk als kledingmaker. Voor hem gold de regel: kwaliteit boven kwantiteit. Alles werd daarom met de hand opgemeten en gemaakt. Dit zag je er meteen vanaf. De kleding was prachtig. Gekscherend vroegen we hem of hij geen kleding naar Nederland kon verzenden. Niet veel later dachten we na over een goed businessplan. 

Door de jaren heen is ShirtbyHand uitgegroeid tot een volwaardige leverancier van op maat gemaakte kleding. Wat is volgens jou de kracht van ShirtbyHand? 

Onze persoonlijke service. Die is niet veranderd, ook niet door de komst van e-commerce. Toen wij 14 jaar geleden begonnen zag de digitale wereld er anders uit. De website van het atelier bevatte bijvoorbeeld alleen een contactformulier die klanten konden invullen voor het maken van een afspraak. Op de afgesproken datum en tijd kwamen we dan bij de klant langs om alle maten door te meten. Dat was het enige manier waarop we zeker wisten dat ons atelier de juiste maten zou ontvangen. Tijden zijn inmiddels veranderd. Hoewel we nu beschikken over een webshop waarin je al jouw kledingmaten kan invoeren, geven we klanten nog steeds de eerste optie om te meten op locatie. Juist omdat we geloven dat ons persoonlijke karakter onze succesfactor is en moet blijven. 

Door de crisis was ‘op locatie meten’ lange tijd niet mogelijk. Hoe zijn jullie daarmee omgegaan? 

Net als vele bedrijven hebben wij ons gefocust op online. Doordat we niet meer op locatie kwamen, hebben we veel tijd bespaard. Tijd die we direct hebben geïnvesteerd in het verbeteren van onze online dienstverlening en waardoor we onze dienstverlening nu veel schaalbaarder kunnen maken. Dit biedt ons de kans om persoonlijke service online en offline beter op elkaar af te stemmen.  

Sinds 6 jaar werken jullie vanuit de Newday Offices-locatie in Amsterdam-West. Waarom Newday Offices? 

Newday Offices is geïnteresseerd in ‘het goed doen’. Dit stralen ze ook uit. Ze zijn professioneel en denken aan de langere termijn. Dit merk je bijvoorbeeld aan de manier waarop ze bezig zijn met kwaliteitsverbetering in de panden. Voor ons als huurder is het prettig om daarin ontzorgd te worden.