Het slim inrichten van een kantoorruimte? Zo doe je dat!

08 september 2021

Het slim inrichten van een kantoorruimte. Waar begin je? Hoe pak je het aan en wat moet je absoluut niet vergeten? We helpen je op weg. 

Bedrijfscultuur en kernwaarden 

Zodra je een kantoor binnenloopt moet je de bedrijfscultuur proeven en voelen waar het bedrijf voor staat. De kernwaarden die er gelden. De sfeer die er heerst. 

Hoe het er binnen de muren van jouw organisatie aan toe gaat, is dan ook het startpunt van de ontwerpfase. Vanuit de kernwaarden denk je na over wat er in jouw kantoorpand nodig is. Dit zit in visuele elementen zoals de kleur op de muur, maar ook in de indeling van de ruimte en de meubelen die er staan. Een jong, digitaal georiënteerd bedrijf heeft weinig kastruimte nodig voor papier. Terwijl de wens voor grote bureaus waar meerdere computerschermen op passen daarentegen misschien juist groot is. Hoewel beide meubelen veel ruimte in beslag nemen, kan de keuze een groot verschil maken in hoe de ruimte het beste ingericht kan worden. Denk dus goed na over wat jouw bedrijf doet en hoe jouw mensen zich door het pand bewegen. Vanuit daar kun je door naar het ontwerp. 

Eerder vertelde de specialisten van Leidmotiv al hoe zij met hun kantoorinrichting slim inspelen op de werkwijze van bedrijven. Lees hier het volledige verhaal. 

Ontwerpfase 

Het zijn juist de details die er in deze fase toe doen. Van de bank waar je op wilt zitten tot de plek waar je koffie wilt halen. De manier waarop het personeel zich door de ruimte beweegt tot wat zij nodig hebben om hun werk goed te kunnen doen. 

Dit hoef je niet alleen te doen. Ons team gaat je hierbij helpen. Samen met onze bouwpartners en in-house technische team begeleiden we je van A tot Z bij het ontwerpen van jouw ultieme kantoorruimte. 

Om dit goed te kunnen doen gaan we samen met jou in gesprek over jouw wensen met betrekking tot kantoorfaciliteiten en het benodigd aantal werkplekken. Zodra we hier een volledig beeld van hebben, gaan we aan de slag. 

Aan de slag 

Het inrichten van jouw ultieme kantoor is binnen 1 dag geregeld. Benieuwd geworden naar wat ons team voor jou kan betekenen? Vraag jouw clubmanager naar de mogelijkheden of kijk op newdayoffices.com/kantoorruimte.