Nieuw! Newday Offices breidt uit met locatie in Amsterdam West aan de A10.

22 oktober 2020

Newday Offices, eigenaar en verhuurder van 11 serviced office locaties door heel Nederland, heeft recent haar nieuwste locatie aangekocht. Daarmee staat de teller inmiddels op elf locaties in totaal. De nieuwste locatie is gelegen aan de Overschiestraat 63 te Amsterdam. Het gebouw met een oppervlakte van 3.654 m²  bevindt zich naast de bestaande Newday Offices vestiging in Amsterdam West, welke onlangs in samenwerking met partner Leidmotiv helemaal verbouwd is.

Beide locaties liggen direct aan de A10 en hebben daarmee een perfecte ligging. De verwachting is per december 2020 de nieuwe vestiging te kunnen openen. De uitbreiding van de portefeuille met deze vierde vestiging in Amsterdam past volledig binnen de visie van Newday Offices: Representatieve turn-key kantoorgebouwen voorzien van kwalitatief afgewerkte kantoorunits, werkplekken en vergaderruimtes aangevuld met persoonlijke service van de Clubmanagers.

Het ontzorgen van haar huurders, bieden van flexibiliteit en hospitality, zijn daarbij de speerpunten. Het doel is om in de komende tijd nog meer nieuwe locaties aan zich te binden en het aanbod te vergroten in Nederland. “In deze bijzondere markt zien wij een toenemende vraag bij gebruikers van kantoorruimte naar hospitality, flexibiliteit en service zodat bedrijven kunnen focussen op waar zij goed in zijn. Het is voor bedrijven niet mogelijk heel ver vooruit te kijken in deze economische omstandigheden. Daar passen wij ons op aan door het bijvoorbeeld al mogelijk te maken voor één dag op een van onze locaties te komen werken. Dit alles uiteraard in een omgeving die voorzien is van alle noodzakelijke voorzorgsmaatregelen tegen Covid-19”, aldus Krijn Hogenbirk, CEO Newday Offices.

De totale portefeuille heeft een verhuurbare vloeroppervlakte van ca. 45.000 m² en betreft in totaal 11 vestigingen in Almere, Amersfoort, Amsterdam (4), Apeldoorn, Arnhem, Utrecht, Rotterdam en Zwolle. Newday Offices is een van de weinige eigenaar-exploitanten van serviced offices in Nederland. Potentiële huurders kunnen bij Newday Offices kiezen tussen het huren van één of meerdere full serviced werkplekken, een kantoor volledig op maat, vergaderruimtes, memberships, dagpassen en ook tussen huurovereenkomsten voor korte of langere termijnen. Huurders en hun bezoekers voelen zich welkom door het ruime service aanbod. Het motto “Jullie ondernemen en wij doen de rest!” staat dan ook voorop bij iedere locatie van Newday Offices.

Een ruim aanbod van services zijn de basis. Denk aan een gefaciliteerd vergadercenter, 24/7 toegang tot het gebouw, een koffiecorner met op enkele locaties een Barista. Dagelijks is er een Clubmanager aanwezig voor het beantwoorden van vragen, het ontvangen van het bezoek van onze huurders of het faciliteren van een kopje koffie. Wees welkom om onze locaties te komen bezoeken. Wij staan voor jullie klaar om te vertellen over de mogelijkheden, onder het genot van een heerlijk kopje koffie. Wil je meer weten over wat Newday Offices te bieden heeft voor jullie, maar doe je dat vanwege de huidige situatie liever even op afstand? Neem dan contact op met een van onze leasingmanagers.