Triple Balance is al jaren een tevreden huurder van Newday Offices Rotterdam en andere locaties van Newday Offices

23 augustus 2022

Triple Balance bestaat al 20 jaar en is opgericht door Léon van der Eijk. Hij is al jaren huurder bij Newday Offices in Rotterdam. Dat is de thuisbasis voor hem en zijn collega’s. Maar door de diverse opdrachten door het land, maken zij ook gebruik van Newday Offices in Amersfoort, Utrecht, Arnhem en Amsterdam. Benieuwd naar de diensten van Triple Balance? Léon vertelt je meer over de opdrachten en het ontdekken van talenten.

Hoe is Triple Balance ontstaan?

Voordat ik met Triple Balance startte, werkte ik als sales executive bij een ICT-detacheringsbureau. Als implementatie consultant voerde ik ook projecten uit rondom implementatie van technologie. Daarin stond het omgaan met nieuwe middelen en systemen centraal. Ofwel, de hele procesoptimalisatie.

Oorspronkelijk ben ik opgeleid tot bedrijfskundige. Ik kwam er snel achter dat bedrijven proberen heel veel nieuwe dingen in te voeren maar ze houden te weinig rekening met de mensen die het moeten doen. Ik heb vervolgens een MBA-opleiding gevolgd, ben afgestudeerd op competentiemanagement en ben daarna van carrière verandert richting assessment, training en teamontwikkeling. Daarin was mijn focus, dat alles wat een organisatie van zijn mensen verwacht, dit probeert door te vertalen naar waarneembaar en ontwikkelbaar gedrag. Dit was het begin van Triple Balance.

Kort nadat ik ben gestart, kwam ik iemand tegen die assessment psycholoog was. Hij gaf mij de juiste handvaten mee om me nog verder te ontwikkelen. Ik heb opleidingen gevolgd om assessments te kunnen afnemen, met psychologische testen te kunnen werken en gebruik te maken van verschillende meetinstrumenten.

Bij de start van Triple Balance ben ik begonnen met het doel: balans tussen processen, informatiesystemen en mens. Nu jaren later is dat gewijzigd naar: afstemming tussen ontwikkeling van organisatie, team en individu.

Wat is Triple Balance precies?

Wij helpen organisaties hoofdzakelijk met de ontwikkeling van individuen en teams, in het licht van organisatieontwikkeling. Als een organisatie een verandering doormaakt, betekent dat er altijd verandering of ontwikkeling voor een individu of team ontstaat. En daar helpen we bij.

Onze consultants, trainers, teamcoaches en coaches binnen Triple Balance werken voornamelijk op de locaties van Newday. Daar nemen we assessments af met mensen uit een technisch georiënteerde organisatie die in een groeifase zitten. Talenten worden in kaart gebracht en leidinggevenden worden getraind om ontwikkelplannen te maken met hun teams en medewerkers. Maar wel alles gericht op het benutten van hun talent. Een aantal teamcoaches werken ook in zorgorganisaties. Deze teamworkshops vinden vaak bij die organisaties plaats. Stuk voor stuk mooie trajecten waar we alles in kunnen zetten waar ze behoefte aan hebben.

Waar komt de naam Triple Balance vandaan?

Toen ik startte, had ik de slogan: If You don’t know de Triple you won’t get the Balance. Ofwel: je moet inzicht hebben in drie dingen om balans te krijgen. Inzicht in 1. Informatiesystemen, 2. processen en 3. mensen. Dit is inmiddels verschoven naar inzicht in organisatie, teams individuen. Als je dit op de rit hebt en duidelijk inzicht hebt, kan je de balans vinden. Triple staat voor de versnelling en Balance voor in balans blijven. Soms gaat de versnelling te hard, waardoor je uit balans raakt. En wij zorgen dat de balans weer op orde komt. Met elkaar en met ieders talenten!

Hoe houd je je team overtuigend en enthousiast?

Met mijn verbindtalent vind ik het leuk om mensen met elkaar te verbinden. Dus teamwork en teambuilding vind ik ook erg belangrijk. Het betrekken en informeren van mijn collega’s over alles wat er speelt, wordt goed ontvangen. We hebben structurele overleggen waarbij we bij elkaar zitten. Tijdens deze sessies wisselen we kennis en inspiratie met elkaar uit. En dat doen we met veel enthousiasme. Ook hebben we een appgroep waar ook veel leuke dingen voorbij komen, zowel werk als privé.

Aangezien talent centraal staat in onze branche, vind ik het ook belangrijk om mijn collega’s in hun kracht te zetten. En dat ze dus hun talenten kunnen inzetten. Ik deel daarbij ook mijn expertise en adviseer en begeleid ze in hun ontwikkeling. Ik word soms ‘Léonpedia’ genoemd, omdat ik veel kennis en ervaring heb opgedaan en dat ook deel met mijn teamleden.

Waarom kozen jullie voor Newday Rotterdam?

Voordat we bij Newday (toen nog Ovvice) gingen huren, hebben we een tijd lang zelf een ruimte gehuurd. Daarna zijn we een periode ingetrokken bij een assesment bureau. Maar dat was ook niet de plek die we zochten. We wilden graag een kantoor in Rotterdam huren met daarbij een ondersteuning van kantoren in heel Nederland. We zochten in eerste instantie een uitvalsbasis in Rotterdam. En dat is gelukt bij Newday Offices!

Daarbij is het concept van goede koffie ook wat ons aansprak. Halverwege de ochtend haal ik altijd even een cappuccino beneden. Het is altijd leuk om even met de clubmanager van Newday Offices Rotterdam te kletsen en een lekkere cappuccino te drinken.

Waarom Past het concept van Newday goed bij Triple Balance?

Newday Offices Rotterdam is voor ons de thuisbasis, ondanks de diverse locaties waar we gebruik van maken. Newday Offices is divers in mensen, in alles wat ze aanbieden voor huurders, en divers in locaties door het land. Enorm flexibel dus. Als een klant vraagt om een sessie in de buurt te organiseren, dan is die mogelijkheid er altijd binnen Newday Offices. De sfeer en uitstraling van de Newday locaties, past enorm goed bij Triple Balance. Het is netjes, ontspannen en informeel. Precies wat Triple Balance ook is.  

Waar staat Triple Balance over 5 jaar?

Het doel is dat het team verder groeit, verspreid over Nederland. En dat we in plaats van flexibele locaties wellicht meer vaste locaties hebben binnen Newday Offices. Per locatie bedient een team van 2/3 mensen, de opdrachtgevers in die regio. Daar werken we naar toe!

Wil je meer weten over de mogelijkheden om een dag of voor vast een ruimte te huren? Neem contact op met de Leasingmanager, en we verzorgen graag een rondleiding.