Van kantoor naar ontmoetingsplaats

16 augustus 2021

De functie van het kantoor is veranderd. Vaste werkplekken zijn niet langer noodzakelijk en de mensen komen vaker naar kantoor voor sociaal contact. Hoe ga je daarmee om? In deze blog geven we 5 tips voor de transformatie van kantoor naar ontmoetingsplaats. 

#1 Inventariseer de benodigde werkplekken

Hoeveel medewerkers zijn er nu dagelijks op kantoor en hebben zij een eigen werkplek nodig? Met een deel van het personeel thuis aan het werk is de kans groot dat er een aantal bureaus uit de ruimte kunnen worden verwijderd. Dit bespaart vierkante meters en geeft je de kans om deze ruimte op een andere manier in te vullen. Win-win!

#2 Creëer ruimte voor sociaal contact 

Denk aan afzonderlijke hoeken en ruimtes – volledig afgestemd op de vergadercultuur van jouw organisatie. Wanneer je regelmatig brainstorms organiseert wil je in de ruimte ook denken aan het creatieve aspect. Terwijl je bij een overleg waarin bedrijfsgevoelige informatie wordt gedeeld juist gebruik wilt maken van een geluidsdichte ruimte. Hoe meer ruimte er is op kantoor is voor overleg, des te groter de kans dat het personeel gebruikmaakt van deze mogelijkheid. 

#3 Stimuleer het sociale aspect 

Zorg dat de bedrijfscultuur een aantal elementen bevat die sociaal contact bevordert. Denk aan een lunchtafel waar samen geluncht kan worden. Of een tafeltennistafel in de ruimte die de mogelijkheid biedt om elkaar uit te dagen voor een potje tafeltennis. Wanneer jij als werkgever het sociale aspect stimuleert, zullen medewerkers hierin sneller volgen. 

#4 Betrek je personeel bij de herindeling van kantoor 

Waar ligt de behoefte van jouw personeel? Niet elk team overlegt graag in een ballenbak of op een schommel. Luister naar de wensen van je medewerkers en speel daarop in. 

Een kantoor werkt alleen wanneer de ruimte op de identiteit van het bedrijf en de mensen is afgestemd. In dit artikel vertellen de interieurspecialisten van Leidmotiv hoe zij een kantoor op maat inrichten. 

Nu aan de slag! 

Direct aan de slag met deze tips? Wij zijn benieuwd naar het resultaat!

Ben je huurder van een Newday Offices kantoorruimte en wil je sparren over de (her)inrichting van jouw kantoorruimte? Bel ons gerust of vraag er naar bij je lokale Clubmanager. We denken graag met je mee!