Veerkracht, energie en diepgang is de kern van huurder Team Heartbeats bij Newday Offices Utrecht!
Team Heartbeats heeft een breed aanbod op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en bedrijfstrainingen. Maar wat voornamelijk belangrijk is, is de energie die ze allemaal bezitten en de diepgang die daaruit voortvloeit. Waarbij de veerkracht volgt en onder de loep wordt genomen! Niet iedereen heeft het in zich, maar Team Heartbeats is er om te helpen hoe je het beste met bepaalde situaties kan omgaan. Eigenaar en oprichter Danielle van Gurp, vertelt vol enthousiasme, passie én veerkracht wie Team Heartbeats is, wat ze doen en waar ze voor staan.
Wat is Team Heartbeats precies voor een organisatie?
Team Heartbeats is een trainingsbureau gespecialiseerd in de veerkracht van mensen en de wendbaarheid in organisaties. Oftewel: wij inspireren, trainen en coachen de mens op het gebied van veerkracht om zo bedrijven wendbaarder te maken en positieve verandering, groei en ontwikkeling te realiseren. Je kan kiezen voor inspiratiesessies, zoals key notes en energizers, complete (team)trainingstrajecten en/of aanvullende individuele coaching programma’s. Iedereen kan kiezen wat bij hem/haar of bij de organisatie past.
Hoe is Team Heartbeats ontstaan?
In 2019 is Team Heartbeats opgericht. Niek, Marlene en ik zijn samen eigenaar. Marlene, mijn tweelingzus, en ik zijn operationeel verantwoordelijk. Niek zorgt voor de inspiratie en is zelf ook spreker. Hoe deze samenstelling is gekomen, komt door een persoonlijke gebeurtenis. Niek en ik zijn al 13 jaar vrienden. 12 jaar geleden woonden we bij elkaar in huis. Hij kreeg een motorongeluk, waardoor hij een dwarslaesie heeft opgelopen en dus alleen zijn armen en hoofd nog kan bewegen. We waren achterin de 20, stonden vol in het leven, met carrière maken, feestjes en vrienden. Maar door dit ongeluk werd onze vriendschap veel intenser. Ik verzorgde hem thuis tijdens zijn revalidatietraject. Hij was/is een doorzetter en haalde het positieve uit zijn leven. Hij was na een periode weer mobiel om zich te kunnen verplaatsen. Tijdens dit revalidatie traject, werd hij ook behandeld door zijn ergotherapeut. Een lovestory begon, want ze werden smoorverliefd op elkaar. Na het revalidatietraject zijn ze gaan samenwonen en er volgde twee kinderen! De vriendengroep werd kleiner maar wel intenser. Deze hele gebeurtenis was voor hem een kantelpunt. Keer op keer werd er veel van hem gevraagd. Hij heeft nog elke dag zenuwpijn, maar bekijkt alles vanuit het positieve. En is dus elke dag met veerkracht bezig.
In 2019 ben ik met hem naar een training geweest. Heel Amerikaans, maar het doel was om mensen van hun hoofd naar hun hart te brengen. Een van de opdrachten was een case uitwerken met een groepje, waaronder Niek en ik, waar veerkracht centraal stond. Niek gaf al veerkracht trainingen maar dit was verder uitgewerkt. Zijn verhaal raakt(e) mensen. En vooral in de zorg, daarom is onze doelgroep ook voornamelijk zorg en overheid. Na corona hebben we inmiddels een gedegen propositie gepakt als het gaat om opdrachten, bekendheid en zichtbaarheid.
Wij zijn ook meer een ontwikkelingsbureau dan een trainingsbureau. We bemoeien ons niet met strategie. Maar de focus ligt op de mensen die mee moeten in veranderingen. Ook mensen uit de directie tak. We kijken natuurlijk naar hoe de situatie daar is en hoe zich dat vormt naar de medewerkers. Sommigen zetten volledig hun hakken in het zand. Dan is het nodig om veerkrachtig te zijn. Wij helpen de mensen om ze mee te nemen in die verandering.
Onze voornaamste doelgroep is de zorg. Als er een doelgroep is buiten deze branche dan moeten er wel raakvlakken zijn met elkaar. Denk bijvoorbeeld aan het onderwijs. Die zijn maatschappelijk betrokken en dat vinden wij belangrijk.
Good to know
Bij ieder mens:
> is 50% van de veerkracht aangeboren
> wordt 10% van de veerkracht extra ontwikkeld door alles wat je meemaakt in je leven
> is 40% te trainen. Dus als je er niets mee doet, gebeurt er niets en is het lastig om veerkrachtig te zijn in bepaalde situaties.
Als we een groep trainen dan bestaat deze uit 5 tot gemiddeld 10-12 personen. Zo blijft het persoonlijk en creëren we diepgang. Tot 30 personen is de maximale groepsgrootte. Zijn de groepen groter? Dan splitsen we deze op in kleine groepen en schalen we op met de trainers.
Hoe groot is je organisatie en hoe ben je met de groei van Team Heartbeats omgegaan?
Wij zijn met een team van 13 personen. Dus afdeling HR, planning, projecten, administratie, etc. Daarnaast hebben we nog een kerngroep aan trainers en coaches op zzp basis. Dat zijn er ongeveer 15. Zij doen enorm veel ons, en gaan ook mee op uitjes en zijn er ook op terugkomdagen die volgen na een training. En als we echt hele grote opdrachten hebben dan schakelen we extra trainers in, die op dit vlak kunnen bijdragen.
Wist je dat…
… er 1.200.000 burn outs per jaar in Nederland worden geconstateerd?
… er jaarlijks een stijging van 5% is als het gaat om ziekteverzuim?
… er een verloop van 30% is onder jonge werknemers?
… er 40.200 negatieve gedachten per dag opkomen?
Waarmee onderscheidt Team Heartbeats zich van andere organisaties?
Dat gaat om twee dingen:
- Wij hebben een bepaalde energie die anderen niet of nauwelijks kunnen overbrengen. Vanuit die energie, wordt er diepgang gecreëerd. Concurrenten zijn toch wat traditioneler met powerpoint slides dat te lang duurt.
- En daarbij onze enorme veerkracht! Daarin ontwikkelen we ons elke dag. Trainers delen hun kwetsbaarheid in trainingen die de doelgroep zo raakt. Daarom kan je ze meenemen de diepte in. Door ons veerkracht verhaal, maken we verbinding met mensen.
“Door ons persoonlijke veerkracht verhaal, maken we verbinding met mensen”
Wat doen jullie om steeds weer nieuwe trainingen en inspiratie aan te bieden?
Persoonlijke ontwikkeling staat bovenaan ons lijstje. Zolang wij ons blijven ontwikkelen, hoe meer input we de individu of groepen kunnen geven. Natuurlijk hebben we gestandaardiseerde producten, maar je maakt het op maat wat aansluit bij de individu of bij de groep. De vraag van de klant gaat altijd over om jezelf op 1 te zetten. Want als die basis goed is, ben je veerkrachtig genoeg om met veranderingen om te gaan.
Wat spreekt jou zo aan in deze business?
Mensen! Ons doel is om meer liefde en verbinding te creëren. Daar hebben we Team Heartbeats voor opgericht. Opstaan en mensen vandaag weer in beweging zetten zodat ze gelukkiger zijn.
Waarom koos Team Heartbeats voor Newday Offices Utrecht?
Deze locatie ligt heel centraal en is daardoor met de auto en openbaar vervoer goed bereikbaar. En het is helemaal ideaal dat je gratis voor de deur kan parkeren. Daarnaast is de sfeer in dit pand heel goed. Alle huurders gaan tussen 12.00-13.00 uur lunchen. En dus kom je ook andere mensen tegen. Dus ook hier komt de verbinding met elkaar weer om de hoek kijken. Newday Offices is ook flexibel. Dus als we willen opschalen dan heb ik het idee daar ruimte voor is.
Waarom past het concept van Newday Offices bij Team Heartbeats?
We hoeven ons niet druk te maken dat ons bezoek niet ontvangen wordt. De clubmanager is er altijd om iedereen te woord te staan. Of om een pakketje aan te nemen of de overheerlijke lunch te verzorgen. Laat duidelijk zijn dan de clubmanager van toegevoegde waarde is en deze rol werkt super goed. En het is nog betaalbaar ook. Het is begrijpelijk dat hier veel jonge ondernemers in het pand zitten. Want alles wordt ze uit handen genomen, tegen een goede prijs. Dus die goede energie die Newday Offices ons biedt, bieden wij ook.
Waar staat Team Heartbeats precies over 5 jaar en hoe kan Newday Offices daaraan bijdragen?
We hopen natuurlijk op nog meer opdrachten, nog meer nieuwe collega’s. En als Newday Offices hierin de flexibiliteit kan bieden om op te schalen, dan is dat zeer welkom.
Meer info:
Ben je nieuwsgierig geworden naar Team Heartbeats en wij zij jou of je organisatie kunnen bieden op ontwikkelingsvlak? Kijk eens op de website van Team Heartbeats https://www.teamheartbeats.nl/ of vraag meer informatie aan via https://teamheartbeats.nl/contact/