Amber: “Als Club Manager ben je het sociale hart van Newday Offices”

11 december 2023

Amber Poll (23) is Club Manager bij onze Utrechtse vestigingen in Papendorp en aan de Atoomweg. Amber zelf zou het eerder omschrijven als office manager of gastrouw. Voor huurders en bezoekers is zij het aanspreekpunt, visitekaartje en daarmee letterlijk het gezicht van Newday Offices.

Hoe kun je jouw functie het beste omschrijven?

Amber: “Als ik tegen mijn vrienden zeg dat ik Club Manager ben, vragen ze vaak meteen bij welke nachtclub? Dus dan zeg ik vaak dat je het kunt vergelijken met een office of locatie manager. Of met een gastvrouw die het vertrouwde aanspeekpunt is van de huurders en die bezoekers gastvrij ontvangt en wegwijs maakt.”

Hoe verloopt een werkdag voor jou?

“Na het open van de hoofdentree begin ik de dag altijd met het aanzetten van de koffiemachine want de mensen willen de dag natuurlijk beginnen met een lekkere koffie.

Ik heb een tijdje als barista in de horeca gewerkt, dus die skills komen dan mooi van pas. Daarna doe ik een rondje langs de meeting rooms, check of alles netjes staat en schoon is, de glazen zijn aangevuld, of er waterkannen staan en of de uitstraling klopt: staan de plantjes er goed bij, dat soort dingen. Alles moet tot in de puntjes verzorgd zijn.”

Heb je zelf ook een vaste stek in het gebouw?

“Als ik niet ergens in het gebouw ben of loop, vind je mij achter de balie in het centrale hart. Ik ben nogal een bezig bijtje en zit niet graag stil. Bovendien ben ik als ik door het gebouw loop makkelijk aanspreekbaar voor iedereen. Zo probeer ik ook altijd de pakketjes persoonlijk af te geven of loop ik even mee met bezoekers, zodat ze niet hoeven te zoeken naar de juiste kantoorunit.”
 

Komen de Club Managers ook bij elkaar?

“Van de 14 Newday vestigingen hebben er 12 een hospitality concept, waar we met ruim 20 Club Managers voor zorgen, omdat een aantal collega’s in deeltijd werken. We hebben diverse groepsapps, maar ontmoeten elkaar ook wel in het echt. Zoals onlangs nog tijdens een food inspiratiedag, die werd georganiseerd door onze F&B leverancier of het kerstdiner in december. Daarnaast komen de collega’s van techniek, service en commercie ook geregeld op locatie. We hebben dagelijks online contact en via de mail, maar je collega’s face-to-face ontmoeten maakt ons vak extra inspirerend en leuk.”

Regel je ook dingen als de kerstversiering?

“Ja dat organiseer ik ook en is erg leuk om te doen. Als Club Manager heb je een verbindende rol daarbij hoort ook het bedenken van inspirerende initiatieven en evenementen die de community spirit binnen het gebouw versterken. Toevallig had ik het vanochtend met onze Lunch Manager over andere activiteiten voor de kerstperiode. Daarvoor is budget beschikbaar. Nu is het zo dat veel huurders hun eigen kerstactiviteiten organiseren, zoals een kerstlunch, een kerstuitje naar Antwerpen of de kerstmarkt in Duitsland. Dus doen we het dit jaar anders en houden we deze keer in het nieuwe jaar een Nieuwjaarsbrunch. Dan kunnen toch zoveel mogelijk huurders erbij zijn.”

Wat vind je het leukste aan je werk?

“Dat is toch wel het stukje hospitality. Ik kom uit de horeca, heb als student Commerciële Economie altijd baantjes gehad in de horeca, maar ’s avonds en in het weekend werken vond ik minder leuk. Bij Newday Offices heb ik echt mijn plek gevonden, waar ik met mijn hospitality skills echt het verschil kan maken. Ik hou ervan om het mensen naar de zin te maken, te helpen en ze een luisterend oor te bieden. Zodat iedereen met een glimlach naar de kantoorunit loopt en ook weer met een glimlach het gebouw verlaat.”

Wil je meer weten over werken als Club Manager bij Newday Offices of in een andere functie? Check hier onze vacatures: https://newdayoffices.com/werken-bij/